Fläskkarrépiccata med piffat avorioris | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fläskkarrépiccata med piffat avorioris

Fläskkarrépiccata med piffat avorioris är en tilltalande kombination av smaker. Köttet paneras i en härlig kryddblandning och riset får smak av parmesanost och grönsaker.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ris: Skala och finhacka gul lök. Skala och skär morot i skivor. Fräs lök och morot i olja i en kastrull. Tillsätt avorioris och låt alltsammans fräsa ihop i någon minut. Tillsätt vatten och salt. Låt koka 20 minuter under lock.
  2. Tillsätt frysta ärter. Finriv all parmesan. Tillsätt hälften av osten när riset är färdigt. Strö på fryst, hackad persilja.
  3. Panering: Vispa ihop ägg med vatten, resten av osten, paprikapulver, salt och svartpeppar.
  4. Skär fläskkarréskivor på mitten. Vänd dem i paneringen. Stek i margarin i en stekpanna ca 3 minuter per sida. Vänd inte köttet för tidigt, för då lossnar paneringen.
  5. Servera med riset.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett.
Gör  äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex vanlig svensk lagrad hårdost. Uteslut ägget till paneringen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g benfria fläskkarréskivor
  • margarin
Ris
  • 1/2 gul lök
  • 1 morot
  • olja
  • 2 1/2 dl avorioris
  • 5 dl vatten
  • salt
  • 2 dl frysta ärter
  • 25 g parmesanost
  • 1/2 dl fryst persilja
Panering
  • 1 ägg
  • 2 msk vatten
  • 25 g parmesanost
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan