Fläskkarré & potatissallad
Fläskkarré och potatissallad är pålitliga delar i det svenska köket. Förbered denna goda middagsrätt dagen innan och lägg fläskkarrén i en kryddstark marinad. Servera köttet med en klar potatissallad och en sås på basilika, vitlök och sötmandel.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 1996
Ingredienser
4 portioner
4 skivor fläskkarré (à 150 g)
1 citron
1 krm tabasco
1 vitlöksklyfta
olivolja till grillning
Basilikasås
1 dl färsk, hackad basilika
1/2 dl skållad, skalad sötmandel
1 vitlöksklyfta
1 1/2 dl rapsolja
salt
peppar
Potatissallad
8 kokta potatisar
50 g purjolök
1 röd paprika
2 msk olja
1 msk vitvinsvinäger
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer