Fläskkarré & potatissallad

Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
0
Fläskkarré & potatissallad

Fläskkarré och potatissallad är pålitliga delar i det svenska köket. Förbered denna goda middagsrätt dagen innan och lägg fläskkarrén i en kryddstark marinad. Servera köttet med en klar potatissallad och en sås på basilika, vitlök och sötmandel.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 1996

Fläskkarré & potatissallad

Ingredienser

4 portioner
4   skivor fläskkarré (à 150 g)
1   citron
1 krm  tabasco
1   vitlöksklyfta
olivolja till grillning

Basilikasås

1 dl  färsk, hackad basilika
1/2 dl  skållad, skalad sötmandel
1   vitlöksklyfta
1 1/2 dl  rapsolja
salt och peppar

Potatissallad

8   kokta potatisar
50 g  purjolök
1   röd paprika
2 msk  olja
1 msk  vitvinsvinäger
salt och peppar

För alla

Fri från ägg, gluten, laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Barbecue-karré
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillad fläskkarré
Betyg 3.8 av 5.
21 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Karré al limone
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Karré för hela familjen
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hel fläskkarré i hoisinsås
Betyg 4.2 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga