Fläskkarré & potatissallad

Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
0
Fläskkarré & potatissallad

Fläskkarré och potatissallad är pålitliga delar i det svenska köket. Förbered denna goda middagsrätt dagen innan och lägg fläskkarrén i en kryddstark marinad. Servera köttet med en klar potatissallad och en sås på basilika, vitlök och sötmandel.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 1996

Fläskkarré & potatissallad

Ingredienser

4 portioner
4   skivor fläskkarré (à 150 g)
1   citron
1 krm  tabasco
1   vitlöksklyfta
olivolja till grillning

Basilikasås

1 dl  färsk, hackad basilika
1/2 dl  skållad, skalad sötmandel
1   vitlöksklyfta
1 1/2 dl  rapsolja
salt och peppar

Potatissallad

8   kokta potatisar
50 g  purjolök
1   röd paprika
2 msk  olja
1 msk  vitvinsvinäger
salt och peppar

För alla

Fri från ägg, gluten, laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Karré för hela familjen
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Äppelmarinerad fläskkarré
Betyg 4.2 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Barbecue-karré
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillad fläskkarré
Betyg 4 av 5.
24 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Karré al limone
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga