Fläskkarré & potatissallad
![Fläskkarré & potatissallad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_53491/cf_259/ica_recept.jpg)
Fläskkarré och potatissallad är pålitliga delar i det svenska köket. Förbered denna goda middagsrätt dagen innan och lägg fläskkarrén i en kryddstark marinad. Servera köttet med en klar potatissallad och en sås på basilika, vitlök och sötmandel.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 1996
![Fläskkarré & potatissallad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_53491/cf_259/ica_recept.jpg)
Ingredienser
4 portioner
4 skivor fläskkarré (à 150 g)
1 citron
1 krm tabasco
1 vitlöksklyfta
olivolja till grillning
Basilikasås
1 dl färsk, hackad basilika
1/2 dl skållad, skalad sötmandel
1 vitlöksklyfta
1 1/2 dl rapsolja
salt och peppar
Potatissallad
8 kokta potatisar
50 g purjolök
1 röd paprika
2 msk olja
1 msk vitvinsvinäger
salt och peppar
För alla
Fri från ägg, gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer