Fläskkarré & potatissallad

4
0
Fläskkarré & potatissallad

Fläskkarré och potatissallad är pålitliga delar i det svenska köket. Förbered denna goda middagsrätt dagen innan och lägg fläskkarrén i en kryddstark marinad. Servera köttet med en klar potatissallad och en sås på basilika, vitlök och sötmandel.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 1996

Fläskkarré & potatissallad

Ingredienser

4 portioner
4 skivor fläskkarré (à 150 g)
1 citron
1 krm tabasco
1 vitlöksklyfta
olivolja till grillning

Basilikasås

1 dl färsk, hackad basilika
1/2 dl skållad, skalad sötmandel
1 vitlöksklyfta
1 1/2 dl rapsolja
salt och peppar

Potatissallad

8 kokta potatisar
50 g purjolök
1 röd paprika
2 msk olja
1 msk vitvinsvinäger
salt och peppar

Gör så här

För alla
Fri från ägg, gluten, laktos och mjölkprotein. 

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer