Fläskfilé med pesto
Fläskfilé med pesto är en uppskattad och makalöst god bjudrätt. Fläskfilén fylls med spenat, soltorkade tomater och lök. Strö rikligt med pesto på innan du ugnssteker allt. Servera pasta till filéerna och pestoblandningen.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2001
Ingredienser
4 portioner
500 g fläskfilé
1 pkt fryst bladspenat (à ca 250 g) eller färsk (1 paket fryst spenat motsvarar ca 500 g färsk)
4 - 5 marinerade soltorkade tomater
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1 msk färskpressad citronsaft eller koncentrerad (1 msk färskpressad saft motsvarar 2 tsk konc från flaska)
1 burk basilikapesto (à ca 200 g)
1/2 tsk salt
1 krm peppar
4 port valfri pasta (kuddar, spiraler, band e d)
Dessutom
4 ark bakplåtspapper (à 30x40 cm)
4 ark ugnsfolie (à 30x40 cm)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hur kommer det sig att det ska kokas 8 port pasta till ett recept inställt för 4 portioner? I övrigt använder jag grundreceptet med viss modifiering o fräser kycklingfilé panna istället. Mycker goda smaker!
Cissi
2024-05-20Hej Cissi! Roligt att du gillar rätten och att du ändrar efter eget tycke och smak. Vi har nu justerat mängden pasta :) Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2024-05-22Jag blev väldigt förvirrad när jag läste "Strö rikligt med pesto på kycklingfiléerna" längst upp i receptbeskrivningen. Autokorrekt?😅
Disa elisabeth
2024-01-20Enkelt och gott men det behövdes 40 min för att köttet skulle bli klart.
Agneta
2006-06-18