Fläskfärs med aubergine, chili och thaibasilika

Fläskfärs med aubergine, chili och thaibasilika är en aromartisk wokrätt inspirerad av den thailändska rätten pad krapao. Woka gärna färs, ägg och aubergine separat för bästa resultat.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2025

Ingredienser
2 portioner
Aubergine
1 aubergine (à ca 250 g)
1/2 tsk salt
Sås
3 msk ostronsås
1 msk kinesisk soja
1 tsk strösocker
2 port jasminris
Wok
5 vitlöksklyftor
3 piri-piri (chili)
1 kruka thaibasilika
ca 1 1/2 msk rapsolja
2 ägg
250 g fläskfärs
1 - 2 tsk fisksås
Gör så här
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3158 KJ / 757 kCal
Fett41 g
Salt5.7 g
Kolhydrater60 g
Protein35 g
Kommentarer
3 stJättegott! Då affären hade slut på både fläskfärs och kycklingfärs fick det istället bli umamifärs. Det hade jag aldrig testat men visade sig passa perfekt. Innehöll fläskfärs kryddad med fermenterad lök och svamp. Däremot halverade jag vitlöksmängden. Annars skulle de. Ha tagit över allt
Ulrika
Gott, men kan må bra av t ex lite lök. Toppade även med naturella cashewnötter för crunch.
Helena
Lättlagat recept och en rätt med mycket smak. Kändes dock som att ”något saknades” om man ska få en helt välbalanserad rätt eller ska jämföra med en pad krapao, kan dock inte sätta fingret på vad… (lime, koriander…?) Serverade med rostad lök för lite mer crunch. Kommer garanterat laga igen, bra recept som utgångspunkt för experimenterande :)
Kerstin