Flarn med apelsin- och ingefärskräm och hallon | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Flarn med apelsin- och ingefärskräm och hallon

Flarn med apelsin- och ingefärskräm och hallon är gott och lyxigt att servera till efterrätt. Grädda en smördegsplatta och servera med hallon och den goda krämen av apelsin, ägg, socker, smör, ingefära och vispgrädde.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Grädda smördegsplattan enligt förpackningens anvisning. Låt den kallna på galler.
  2. Tvätta och riv apelsinen. Pressa ur apelsinsaften. Blanda apelsinsaft, ägg, socker och matfett i en kastrull. Sjud på svag värme under omrörning tills krämen tjocknat. Låt den kallna.
  3. Skala och riv ingefäran. Vispa grädden och vänd ner den i krämen tillsammans med riven ingefära och apelsinskal.
  4. Bred apelsin- och ingefärskrämen över smördegsplattan och lägg på hallonen.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 rund, kyld smördegsplatta
  • 1 apelsin
  • 1 ägg
  • 1 dl socker
  • 50 g smör eller margarin
  • 30 g färsk ingefära
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 l färska hallon
Lägg till i inköpslistan