Flädersirap
![Flädersirap](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_217016/cf_259/fladersirap.jpg)
Flädersirap är gott både till ostbricka och som glasstopping! Det är hur enkelt som helst att göra flädersirap: bara koka upp flädersaft så att den tjocknar. Ett tips är att blanda ner valnötter i sirapen och servera med goda ostar och kex.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2020
![Flädersirap](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_217016/cf_259/fladersirap.jpg)
Ingredienser
ca 2 dl
3 dl konc flädersaft
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Rör ner 100 g valnötter i sirapen och servera t ex som tillbehör på ostbrickan.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi645 KJ / 154 kCal
Fett0 g
Salt0 g
Kolhydrater37 g
Protein1 g
Kommentarer
Hur blir det om en gör sirapen på köpt koncentrerad fläderblomssaft?
Maria
2024-07-17Hej Maria! Det kommer bli bra. Lycka till! Hälsningar Harriet
Redaktionen
2024-07-18Tack Alice då vet jag att inte koka ner till hälften som det står.
Marlene
2022-07-13Detta blev inte alls bra. Jag kokade till hälften och den är stenhård.
Alice
2020-06-22