Flädersirap

1
2
Flädersirap

Flädersirap är gott både till ostbricka och som glasstopping! Det är hur enkelt som helst att göra flädersirap: bara koka upp flädersaft så att den tjocknar. Ett tips är att blanda ner valnötter i sirapen och servera med goda ostar och kex.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2020

Flädersirap

Ingredienser

ca 2 dl
3 dl konc flädersaft

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Rör ner 100 g valnötter i sirapen och servera t ex som tillbehör på ostbrickan.

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Marlene

2022-07-13

Tack Alice då vet jag att inte koka ner till hälften som det står.

Alice

2020-06-22

Detta blev inte alls bra. Jag kokade till hälften och den är stenhård.

Näringsvärde per portion

Energi 645 KJ / 154 kCal
Fett 0 g
Salt 0 g
Kolhydrater 37 g
Protein 1 g
Läs mer om näringsvärden