ÖVER 60 MIN | Enkel

Flädersirap

Flädersirap är gott både till ostbricka och som glasstopping! Det är hur enkelt som helst att göra flädersirap: bara koka upp flädersaft så att den tjocknar. Ett tips är att blanda ner valnötter i sirapen och servera med goda ostar och kex.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 2 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka flädersaften i en kastrull tills hälften återstår.
  2. Häll upp på väl rengjord burk med lock. Låt stå minst 1 dygn före servering.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Rör ner 100 g valnötter i sirapen och servera t ex som tillbehör på ostbrickan.

Ingredienser

Portioner: ca 2 dl
  • 3 dl konc flädersaft

Näringsvärde
Per portion

Energi 645 kJ / 154 kCal