Flädersaft utan citronsyra

Betyg 4.2 av 5.21 personer har röstat
Receptet har 6 kommentarer
Flädersaft utan citronsyra

Denna saft på citron, fläder och svartvinbärsblad är svår att motstå och en härlig törstsläckare under varma sommardagar. Den behöver stå till sig några dagar men är väl värd väntan! Receptet är publicerat i samarbete med boken Blåbärssnår, äppelskrutt och rabarberskugga.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2018

Flädersaft utan citronsyra

Ingredienser

ca 6 dl
650 g strösocker (650 g motsvarar ca 7 3/4 dl)
5 dl citronjuice (5 dl motsvarar juice från ca 10 citroner)
12 fläderblomsklasar
10 svartvinbärsblad

Gör så här

00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

6 st
  • Varför ska den här saften kokas, när man normalt inte kokar flädersaft?

    Åsa

    Hej Åsa! Det är för att förlänga hållbarheten men du kan även sila saften och frysa in den om du hellre vill det. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Hej Undrar om det går att göra flädersaft (koncentrat) helt, eller nästan utan socker? Hur? /heinz

    Heinz

    Hej Heinz! Det är inget vi har provat och vågar inte svara på om det blir bra. Om du testar får du gärna skriva en kommentar om hur du gjorde och hur det blev. Det är säkert flera kunder som är nyfikna på svaret. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Måste man värma upp den igen efter den har stått till sig?

    Nina

    Hej Nina! Ja precis när saften stått och dragit i ca 2-3 dagar i kylen så silar du den och värmer till 85°C i ca 15 min (se steg 3). Häll upp på flaskor och låt svalna så kan du njuta av din saft. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Till Caroline och redaktionen. Det går utmärkt att plocka vinbärsbladen nu. Prova att nypa sönder ett blad och känn doften av svartavinbär.

    Bibbi

    Hej Bibbi! Tusen tack för ditt svar! ❤ Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Kan man plocka bladen på vinbärsbusken innan vinbären blivit svarta?

    Caroline

    Hej Caroline! Vi tar reda på svaret och återkommer till dig. Svaret kan tyvärr dröja pga semestertider. Hälsningar Elina

    ICA-köket

    Hej Caroline! Nu har vi fått svar att det går bra att plocka bladen även innan vinbären blivit mogna. Bibbi här ovan ger också ett toppentips att nypa sönder ett blad och känna efter om det doftar vinbär. Lycka till med saftkoket! Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Hej,går det att frysa saften?

    Rose-marie

    Hej Rose-Marie! Ja, det går bra att frysa saften. Hoppas att du gillar saften! Hälsningar Elina

    ICA-köket

Näringsvärde per dl

Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.
Energi11605 KJ / 2778 kCal
Fett0 g
Salt0.02 g
Kolhydrater680 g
Protein3 g

Testa liknande recept

  • Sommar i Skinnarbo
    Betyg 3.3 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Fläderblomssaft
    Betyg 4.2 av 5.705 personer har röstat
    Receptet har 144 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Flädersnaps
    Betyg 4.9 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 12 timmar att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Svartvinbärssylt med kardemumma
    Betyg 4.5 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Malins svartvinbärsbubbel
    Betyg 2.8 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Mandelmusslor med grädde och fikon
    Betyg 4.8 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad