Five spice

Den klassiska kinesiska kryddblandningen five spice är enkel att göra och innehåller bara vitpeppar, stjärnanis, kryddnejlika, fänkålsfrön och kanel. Five spice kan med fördel användas vid tillagning av anka, fläsk eller wok.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2019

Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
7 stJag blev förvånad över att det fanns vitpeppar i receptet och ingen sichuanpeppar som är en av de tongivande kryddorna i Sichuan-köket. Klart att det inte alltid är lätt att få tag på specialingredienser (och sichuanpeppar är väl egentligen inte peppar överhuvudtaget?!) men då vore det trevligt att påpeka att vitpeppar inte har med 'originalet' att göra.
Niilo
Bra blandning. Dock har vi en felstavning i beskrivningen till receptet. Fäkålsfrö? 😁
Marie
Hej Marie! Ibland går det lite för fort! Tack, nu är det ändrat. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Jag använde svartpeppar istället för vitpeppar. Smaken blir väldigt nära originalet även utan sechuanpeppar. Mums!
Anna