Fiskgryta med skaldjur
Denna delikata fiskgryta med skaldjur är för dig som gillar en utmaning i köket. Grytan av räkor, blåmusslor, torskfilé, squash, potatis och morötter smakar ljuvligt av smaksättare som saffran, timjan och kajennpeppar.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2001
Ingredienser
4 portioner
500 g räkor med skal
2 msk olivolja eller rapsolja
3 stora morötter
1 bit rotselleri (1 bit motsvarar ca 150 g)
2 fänkål
2 vitlöksklyftor
1 tsk tomatpuré
1 tsk timjan
2 fiskbuljongtärningar
7 dl vatten
1 squash (à ca 500 g)
8 potatisar
1/2 g saffran
1 krm kajennpeppar
salt
500 g kokta blåmusslor med skal, eller musslor på burk (500 g kokta musslor motsvarar 1 burk stora musslor i vatten à 250 g)
500 g torskfilé, sej eller hoki
1 dl vitt vin
Gör så här
Gör så här- texten är avsedd för 4 portioner.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Använd med fördel räkskalsavkoket till andra fiskrätter.
Håkan
2003-01-16En fråga: Vad kan man ersätta fänkål och selleri med? Jag tycker inte om dom ingredienserna. Hälsning, Catarina T
Catarina
2002-08-16