Fiskgryta med skaldjur

Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
2
Fiskgryta med skaldjur

Denna delikata fiskgryta med skaldjur är för dig som gillar en utmaning i köket. Grytan av räkor, blåmusslor, torskfilé, squash, potatis och morötter smakar ljuvligt av smaksättare som saffran, timjan och kajennpeppar.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2001

Fiskgryta med skaldjur

Ingredienser

4 portioner
500 g räkor med skal
2 msk olivolja eller rapsolja
3 stora morötter
1 bit rotselleri (1 bit motsvarar ca 150 g)
2 fänkål
2 vitlöksklyftor
1 tsk tomatpuré
1 tsk timjan
2 fiskbuljongtärningar
7 dl vatten
1 squash (à ca 500 g)
8 potatisar
1/2 g saffran
1 krm kajennpeppar
salt
500 g kokta blåmusslor med skal, eller musslor på burk (500 g kokta musslor motsvarar 1 burk stora musslor i vatten à 250 g)
500 g torskfilé, sej eller hoki
1 dl vitt vin

Gör så här

Gör så här- texten är avsedd för 4 portioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Använd med fördel räkskalsavkoket till andra fiskrätter.

Håkan

2003-01-16

En fråga: Vad kan man ersätta fänkål och selleri med? Jag tycker inte om dom ingredienserna. Hälsning, Catarina T

Catarina

2002-08-16

Testa liknande recept

Torskchowder
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grönsakspaj
Betyg 4 av 5.
15 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Grillade lökar med curry- och musseldipp
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillade blåmusslor med västerbottenssmör
Betyg 4.3 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lamm med paprika och squash
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Broccoli med musselemulsion
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga