Fiskgryta med skaldjur

Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
2
Fiskgryta med skaldjur

Denna delikata fiskgryta med skaldjur är för dig som gillar en utmaning i köket. Grytan av räkor, blåmusslor, torskfilé, squash, potatis och morötter smakar ljuvligt av smaksättare som saffran, timjan och kajennpeppar.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2001

Fiskgryta med skaldjur

Ingredienser

4 portioner
500 g  räkor med skal
2 msk  olivolja eller rapsolja
3   stora morötter
1   bit rotselleri (1 bit motsvarar ca 150 g)
2   fänkål
2   vitlöksklyftor
1 tsk  tomatpuré
1 tsk  timjan
2   fiskbuljongtärningar
7 dl  vatten
1   squash (à ca 500 g)
8   potatisar
1/2 g  saffran
1 krm  kajennpeppar
salt
500 g  kokta blåmusslor med skal, eller musslor på burk (500 g kokta musslor motsvarar 1 burk stora musslor i vatten à 250 g)
500 g  torskfilé, sej eller hoki
1 dl  vitt vin

Gör så här

Gör så här- texten är avsedd för 4 portioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Använd med fördel räkskalsavkoket till andra fiskrätter.

Håkan

2003-01-16

En fråga: Vad kan man ersätta fänkål och selleri med? Jag tycker inte om dom ingredienserna. Hälsning, Catarina T

Catarina

2002-08-16

Testa liknande recept

Torskchowder
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grönsakspaj
Betyg 4 av 5.
14 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Broccoli med musselemulsion 
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Grillade lökar med curry- och musseldipp
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillade blåmusslor med västerbottenssmör
Betyg 4.3 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stingig squashsalsa
Betyg 1 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga