Fiskgryta med skaldjur

5
2
Fiskgryta med skaldjur

Denna delikata fiskgryta med skaldjur är för dig som gillar en utmaning i köket. Grytan av räkor, blåmusslor, torskfilé, squash, potatis och morötter smakar ljuvligt av smaksättare som saffran, timjan och kajennpeppar.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2001

Fiskgryta med skaldjur

Ingredienser

4 portioner
500 g räkor med skal
2 msk olivolja eller rapsolja
3 stora morötter
1 bit rotselleri (1 bit motsvarar ca 150 g)
2 fänkål
2 vitlöksklyftor
1 tsk tomatpuré
1 tsk timjan
2 fiskbuljongtärningar
7 dl vatten
1 squash (à ca 500 g)
8 potatisar
1/2 g saffran
1 krm kajennpeppar
salt
500 g kokta blåmusslor med skal, eller musslor på burk (500 g kokta musslor motsvarar 1 burk stora musslor i vatten à 250 g)
500 g torskfilé, sej eller hoki
1 dl vitt vin

Gör så här

Gör så här- texten är avsedd för 4 portioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Håkan

2003-01-16

Använd med fördel räkskalsavkoket till andra fiskrätter.

Catarina

2002-08-16

En fråga: Vad kan man ersätta fänkål och selleri med? Jag tycker inte om dom ingredienserna. Hälsning, Catarina T