Recept: ICA Recept
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 45 min

Fiskgryta med saffran

Betyg
10 röster

Mustig och mättande fiskgryta med saffran, morötter, purjolök, potatis, crème fraiche och torskfilé. Denna goda gryta tar cirka 45 minuter att färdigställa.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2000.

Ingredienser

  • 300 g laxfilé
  • 300 g torskfilé, sej eller hoki
  • 4 morötter
  • 1 purjolök
  • 1 knippe dragon
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 1/2 g saffran
  • 2 dl crème fraiche
  • 8 kokta potatisar
  • salt och peppar

Så här gör du

  1. Skär fisken i grova bitar. Skala morötterna och skär i bitar. Skär purjolöken i sneda bitar och skölj dem i vatten. Plocka dragonbladen.
  2. Koka upp vinäger, grönsaksbuljong och saffran. Lägg i morötter och purjolök och låt sjuda under lock ca 5 minuter. Tillsätt crème fraiche.
  3. Halvera potatisen. Lägg i potatishalvorna och fiskbitarna i grytan. Salta och peppra.
  4. Låt grytan koka upp och sjud sedan under lock ca 5 minuter. Vänd ner dragon och servera.