Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Fiskgryta med saffran

Mustig och mättande fiskgryta med saffran, morötter, purjolök, potatis, crème fraiche och torskfilé. Denna goda gryta tar cirka 45 minuter att färdigställa.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär fisken i grova bitar. Skala morötterna och skär i bitar. Skär purjolöken i sneda bitar och skölj dem i vatten. Plocka dragonbladen.
  2. Koka upp vinäger, grönsaksbuljong och saffran. Lägg i morötter och purjolök och låt sjuda under lock ca 5 minuter. Tillsätt crème fraiche.
  3. Halvera potatisen. Lägg i potatishalvorna och fiskbitarna i grytan. Salta och peppra.
  4. Låt grytan koka upp och sjud sedan under lock ca 5 minuter. Vänd ner dragon och servera.

För alla

Kontrollera innehållet i buljongen, i övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.

Har du lagat receptet?

Klicka och betygsätt

(14)

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g laxfilé
  • 300 g torskfilé, sej eller hoki
  • 4 morötter
  • 1 purjolök
  • 1 knippe dragon
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 1/2 g saffran
  • 2 dl crème fraiche
  • 8 kokta potatisar
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan