Fiskfond av laxben

Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
0
Fiskfond av laxben

För mer och djupare smak i grytor, soppor och såser på fisk och skaldjur är det tacksamt att grunda med en vällagad fiskfond. En lax på 3-5 kg, lök, dillstjälkar och vitpepparkorn är vad du behöver för 5 dl av denna smakliga fiskfond.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 1996

Fiskfond av laxben

Ingredienser

5 dl
1   lax med huvud, ben, fenor och feta bukbitar (à 3-5 kg)
1   gul lök
1/2 dl  cm-långa dillstjälkar
10   vitpepparkorn

Gör så här

Gör så här- texten är avsedd för 5 dl.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Halländsk soppa på hel lax
Betyg 2.3 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Inkokt lax
Betyg 4.1 av 5.
53 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Inkokt lax med pepparrots- och gurkkräm
Betyg 1.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Inkokt lax med sojamajonnäs, avokado och gurka
Betyg 3.5 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Nicoise-sallad med inkokt lax
Betyg 3.3 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fisksoppa med tomat, fänkål och inkokt lax
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga