Fiskfond av laxben

Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
0
Fiskfond av laxben

För mer och djupare smak i grytor, soppor och såser på fisk och skaldjur är det tacksamt att grunda med en vällagad fiskfond. En lax på 3-5 kg, lök, dillstjälkar och vitpepparkorn är vad du behöver för 5 dl av denna smakliga fiskfond.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 1996

Fiskfond av laxben

Ingredienser

5 dl
1 lax med huvud, ben, fenor och feta bukbitar (à 3-5 kg)
1 gul lök
1/2 dl cm-långa dillstjälkar
10 vitpepparkorn

Gör så här

Gör så här- texten är avsedd för 5 dl.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Halländsk soppa på hel lax
Betyg 2.3 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Inkokt lax med pepparrots- och gurkkräm
Betyg 1.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Inkokt lax
Betyg 4.1 av 5.
59 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillad gravad lax
Betyg 2.8 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Inkokt lax med sojamajonnäs, avokado och gurka
Betyg 3.5 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Nicoise-sallad med inkokt lax
Betyg 3.3 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga