Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fiskfilé med smaklig sallad

Ett lättlagat recept på panerad fisk med smaklig sallad. Till den varma salladen behöver du bland annat rödkål, äpple, lök och körvel. Panera fiskfilén, stek och servera med salladen.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Börja med salladen. Häll rödkålen i en gryta. Skala och tärna äpple. Skala och hacka löken. Tillsätt äpple och lök i kålen. Koka upp. Tillsätt äppeljuice, timjan, körvel och ev lite vinäger. Hetta upp.
  2. Panera fiskfilén i ströbröd. Stek fisken gyllengul i smör eller margarin på båda sidor. Salta och peppra. Servera fisken med salladen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 burk rödkål (à 400 g)
  • 2 äpplen
  • 1 liten gul lök
  • 1/2 dl äppeljuice
  • 1/2 tsk timjan
  • 1 tsk körvel
  • ev lite vinäger
  • 500 g fiskfilé t ex spätta-, torsk- eller gösfilé
  • 1 dl ströbröd
  • 2 msk smör eller margarin
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?