Fisk med mos

Betyg 3.3 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Fisk med mos

Kombinationen av flera utmärkande smaker gör den här rätten lyxig. Fisken marineras i ingefära och moset blir kraftfullare när du tillsätter pepparroten. Med hjälp av såsen, som innehåller vitt vin och en hint av senap, blir måltiden ljuvlig.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 1997

Fisk med mos

Ingredienser

4 portioner
4 skivor svärdfisk eller lax (à 170 g)

Marinad

2 msk söt soja
saft och finrivet skal av 1 lime
1 msk finriven ingefära

Sås

1 msk finhackad vitlök
3 msk finhackad gul lök
olja till stekning
4 dl vitt vin
1 msk senapspulver
2 msk kalvfond eller köttfond

Pepparrotsmos

1 kg potatis (King Edward)
3 msk smör
pepparrot eller wasabi

Gör så här

04:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

Tråkigt namn på ett sådant otroligt gott recept. Nästa gång ska jag reda såsen lite oxå.

Ingvor

2005-06-19

Testa liknande recept

Texas Smoke-glaze
Betyg 3.4 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Rub - grundrecept
Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Rostbiff på buffén
Betyg 4 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 6 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Skomakarlåda - Närke
Betyg 3.4 av 5.33 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Snabburgare och grovt potatismos i tunnbröd
Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Mandelpotatis-tilltugg
Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad