Fisk med mos

Betyg 3.3 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Fisk med mos

Kombinationen av flera utmärkande smaker gör den här rätten lyxig. Fisken marineras i ingefära och moset blir kraftfullare när du tillsätter pepparroten. Med hjälp av såsen, som innehåller vitt vin och en hint av senap, blir måltiden ljuvlig.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 1997

Fisk med mos

Ingredienser

4 portioner
4 skivor svärdfisk eller lax (à 170 g)

Marinad

2 msk söt soja
saft och finrivet skal av 1 lime
1 msk finriven ingefära

Sås

1 msk finhackad vitlök
3 msk finhackad gul lök
olja till stekning
4 dl vitt vin
1 msk senapspulver
2 msk kalvfond eller köttfond

Pepparrotsmos

1 kg potatis (King Edward)
3 msk smör
pepparrot eller wasabi

Gör så här

04:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.8 personer har röstat

Kommentar

Tråkigt namn på ett sådant otroligt gott recept. Nästa gång ska jag reda såsen lite oxå.

Ingvor

2005-06-19

Testa liknande recept

Texas Smoke-glaze
Betyg 3.4 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Rub - grundrecept
Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Rostbiff på buffén
Betyg 4.2 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 6 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Snabburgare och grovt potatismos i tunnbröd
Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Skomakarlåda - Närke
Betyg 3.4 av 5.33 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Syrligt potatismos med persilja, pepparrot och fläskkorv
Betyg 4.3 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad