Fisk med mos

Kombinationen av flera utmärkande smaker gör den här rätten lyxig. Fisken marineras i ingefära och moset blir kraftfullare när du tillsätter pepparroten. Med hjälp av såsen, som innehåller vitt vin och en hint av senap, blir måltiden ljuvlig.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 1997

Ingredienser
4 portioner
4 skivor svärdfisk eller lax (à 170 g)
Marinad
2 msk söt soja
saft och finrivet skal av 1 lime
1 msk finriven ingefära
Sås
1 msk finhackad vitlök
3 msk finhackad gul lök
olja till stekning
4 dl vitt vin
1 msk senapspulver
2 msk kalvfond eller köttfond
Pepparrotsmos
1 kg potatis (King Edward)
3 msk smör
pepparrot eller wasabi
Gör så här
04:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentar
Tråkigt namn på ett sådant otroligt gott recept. Nästa gång ska jag reda såsen lite oxå.
Ingvor
2005-06-19