Fisk med mos | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Fisk med mos

Kombinationen av flera utmärkande smaker gör den här rätten lyxig. Fisken marineras i ingefära och moset blir kraftfullare när du tillsätter pepparroten. Med hjälp av såsen, som innehåller vitt vin och en hint av senap, blir måltiden ljuvlig.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Marinad: Blanda ingredienserna till marinaden. Låt fisken marinera i 4-6 timmar.
  2. Sås: Fräs vitlök och gul lök lätt i oljan. Tillsätt vinet och senapen. Koka tills halva volymen återstår. Tillsätt fonden. Koka upp och smaka av. Varmhåll.
  3. Mos: Koka potatisen i lättsaltat vatten. Häll av och mosa den. Rör ner smöret och smaka av med pepparrot eller wasabi.
  4. Ta upp fiskskivorna och stek/grilla dem ett par minuter per sida. Servera med frästa grönsaksstrimlor av t ex morot, zucchini och paprika.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 skivor svärdfisk eller lax (à 170 g)
Marinad
  • 2 msk söt soja
  • saft och finrivet skal av 1 lime
  • 1 msk finriven ingefära
Sås
  • 1 msk finhackad vitlök
  • 3 msk finhackad gul lök
  • olja till stekning
  • 4 dl vitt vin
  • 1 msk senapspulver
  • 2 msk kalvfond eller köttfond
Pepparrotsmos
  • 1 kg potatis (King Edward)
  • 3 msk smör
  • pepparrot eller wasabi
Lägg till i inköpslistan