Fisk med mos

Betyg 3.3 av 5.
8 personer har röstat
1
Fisk med mos

Kombinationen av flera utmärkande smaker gör den här rätten lyxig. Fisken marineras i ingefära och moset blir kraftfullare när du tillsätter pepparroten. Med hjälp av såsen, som innehåller vitt vin och en hint av senap, blir måltiden ljuvlig.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 1997

Fisk med mos

Ingredienser

4 portioner
4   skivor svärdfisk eller lax (à 170 g)

Marinad

2 msk  söt soja
saft och finrivet skal av 1   lime
1 msk  finriven ingefära

Sås

1 msk  finhackad vitlök
3 msk  finhackad gul lök
olja till stekning
4 dl  vitt vin
1 msk  senapspulver
2 msk  kalvfond eller köttfond

Pepparrotsmos

1 kg  potatis (King Edward)
3 msk  smör
pepparrot eller wasabi

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
8 personer har röstat

Kommentar

Tråkigt namn på ett sådant otroligt gott recept. Nästa gång ska jag reda såsen lite oxå.

Ingvor

2005-06-19

Testa liknande recept

Texas Smoke-glaze
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rub - grundrecept
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Rostbiff på buffén
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mandelpotatis-tilltugg
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Skomakarlåda - Närke
Betyg 3.4 av 5.
33 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Snabburgare och grovt potatismos i tunnbröd
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga