Fisk med mos

8
1
Fisk med mos

Kombinationen av flera utmärkande smaker gör den här rätten lyxig. Fisken marineras i ingefära och moset blir kraftfullare när du tillsätter pepparroten. Med hjälp av såsen, som innehåller vitt vin och en hint av senap, blir måltiden ljuvlig.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 1997

Fisk med mos

Ingredienser

4 portioner
4 skivor svärdfisk eller lax (à 170 g)

Marinad

2 msk söt soja
saft och finrivet skal av 1 lime
1 msk finriven ingefära

Sås

1 msk finhackad vitlök
3 msk finhackad gul lök
olja till stekning
4 dl vitt vin
1 msk senapspulver
2 msk kalvfond eller köttfond

Pepparrotsmos

1 kg potatis (King Edward)
3 msk smör
pepparrot eller wasabi

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentar

Ingvor

2005-06-19

Tråkigt namn på ett sådant otroligt gott recept. Nästa gång ska jag reda såsen lite oxå.