Fint vetebröd med äppelgott
Ett mumsigt recept på annorlunda bullar med fyllning av äpple och garnering av mandel och glasyr. För fint vetebröd använder du bland annat margarin, mjölk, jäst och ägg. Fyllningen äppelgott gör du av mandelmassa, äppelmos, margarin och kardemumma.
Ingredienser
2 längder
100 g margarin
3 dl mjölk
1/2 paket jäst för söta degar (à 50 g) eller torrjäst (1/2 paket jäst motsvarar 2 tsk torrjäst)
1/2 dl vit baksirap
2 krm salt
1 ägg
ca 11 dl extra fint mjöl
Fyllning
150 g grovriven mandelmassa
2 dl äppelmos
1 tsk malen kardemumma
50 g rumsvarmt margarin
Pensling
1 ägg
mandelspån
Glasyr
florsocker
vatten
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Varför finns inte ett recept på vanligt vetebröd rakt upp och ner, utan krusiduller. Fanns förr på vetemjölspaketen, kan inte hitta något nu.
Bror
2016-01-28Gott och väl, men ICAs provkök borde nog precisera hur många bullar de har tänkt att man skall få på en sats och hur stora rektanglar man skall kavla för att få detta. Jag bytte ut den heliga mjölken mot vatten och resultatet blev ändå utmärkt.
Johan
2005-09-04