Fint vetebröd med äppelgott

Betyg 1.8 av 5.
4 personer har röstat
2
Fint vetebröd med äppelgott

Ett mumsigt recept på annorlunda bullar med fyllning av äpple och garnering av mandel och glasyr. För fint vetebröd använder du bland annat margarin, mjölk, jäst och ägg. Fyllningen äppelgott gör du av mandelmassa, äppelmos, margarin och kardemumma.

Fint vetebröd med äppelgott

Ingredienser

2 längder
100 g  margarin
3 dl  mjölk
1/2   paket jäst för söta degar (à 50 g) eller torrjäst (1/2 paket jäst motsvarar 2 tsk torrjäst)
1/2 dl  vit baksirap
2 krm  salt
1   ägg
ca 11 dl  extra fint mjöl

Fyllning

150 g  grovriven mandelmassa
2 dl  äppelmos
1 tsk  malen kardemumma
50 g  rumsvarmt margarin

Pensling

1   ägg
mandelspån

Glasyr

florsocker
vatten

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 1.8 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Varför finns inte ett recept på vanligt vetebröd rakt upp och ner, utan krusiduller. Fanns förr på vetemjölspaketen, kan inte hitta något nu.

Bror

2016-01-28

Gott och väl, men ICAs provkök borde nog precisera hur många bullar de har tänkt att man skall få på en sats och hur stora rektanglar man skall kavla för att få detta. Jag bytte ut den heliga mjölken mot vatten och resultatet blev ändå utmärkt.

Johan

2005-09-04

Testa liknande recept

Butterkaka med mandelmassa och vaniljkräm
Betyg 3.6 av 5.
42 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Äppelbullar med kanel
Betyg 2 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Babka med choklad
Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rabarberbullar med kolasås
Betyg 4.6 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Julens saftigaste lussebulle
Betyg 3.6 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Saffransbullar med äppelfyllning och mandel
Betyg 4.1 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga