Fina fiskpatén
![Fina fiskpatén](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Tilltalande fiskpaté av färsk torsk med mild smak av kokosmjölk och dill. Grädda din paté i ett vattenbad i ugnen och servera den gärna med skirat margarin, pressad potatis och citronklyftor. Patén kan du servera både varm och kall.
![Fina fiskpatén](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Ingredienser
4 portioner
400 g kolja-, hoki- eller torskfilé (gärna färsk)
1 1/2 tsk salt
2 krm vitpeppar
25 g rumsvarmt mjölkfritt margarin
4 msk majsstärkelse
3 dl kokosmjölk
1 stor knippa färsk dill eller fryst dill (1 stor knippa motsvarar 1 paket fryst)
Till formen
mjölkfritt margarin
pofiber
Till servering
skirat mjölkfritt smör eller margarin med dill i
pressad potatis
tångcaviar
grönsaker
citronklyftor
Gör så här
Tips
Om man använder fryst fisk kan man minska kokosmjölken med ½ dl till totalt 2 ½ dl (för 4 port).
Har du lagat receptet?
Kommentarer