Fina fiskpatén

3
0
Fina fiskpatén

Tilltalande fiskpaté av färsk torsk med mild smak av kokosmjölk och dill. Grädda din paté i ett vattenbad i ugnen och servera den gärna med skirat margarin, pressad potatis och citronklyftor. Patén kan du servera både varm och kall.

Fina fiskpatén

Ingredienser

4 portioner
400 g kolja-, hoki- eller torskfilé (gärna färsk)
1 1/2 tsk salt
2 krm vitpeppar
25 g rumsvarmt mjölkfritt margarin
4 msk majsstärkelse
3 dl kokosmjölk
1 stor knippa färsk dill eller fryst dill (1 stor knippa motsvarar 1 paket fryst)

Till formen

mjölkfritt margarin
pofiber

Till servering

skirat mjölkfritt smör eller margarin med dill i
pressad potatis
tångcaviar
grönsaker
citronklyftor

Gör så här

Tips

Om man använder fryst fisk kan man minska kokosmjölken med ½ dl till totalt 2 ½ dl (för 4 port).

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer