Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Filets de porc à la moutarde (Fläskfilé med senapssås)

Filets de porc à la moutarde är en otroligt god fläskfilé som får karaktär av en fyllig senapssås. Med schalottenlök, cornichons, fransk senap och nyklippt gräslök blir fläskfilén en festlig middagsrätt. Servera med råstekt potatis och grönsaker.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Putsa fläskfilén fri från senor. Skär tvärs över köttfibrerna i ca 3 cm tjocka skivor. Salta och peppra skivorna på bägge sidor.
  2. Hetta upp smör och olja i en stekpanna och stek filéerna i ca 4 minuter på varje sida. Ta upp dem ur pannan och håll dem varma.
  3. Skala och finhacka schalottenlöken. Tärna smågurkorna.
  4. Rör samman grädde, vinäger och senap i en skål. Tillsätt gurktärningarna.
  5. Fräs schalottenlöken lätt i stekfettet. Häll över gräddblandningen och låt småkoka i ca 4 minuter under ständig omrörning.
  6. Finhacka gräslöken och rör ner i såsen.
  7. Lägg upp fläskfiléerna på ett fat och häll över såsen. 
  8. Till servering: Servera med exempelvis råstekt potatis och fräscha grönsaker.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g fläskfilé
  • salt och peppar
  • 2 msk smör
  • 1 msk olja
  • 4 schalottenlökar
  • 6 cornichons (små inlagda gurkor)
  • 2 1/2 dl grädde
  • 1 msk vinäger
  • 2 msk fransk senap
  • 1 knippa gräslök
Till servering
  • smörkokta bönor
  • smörkokta morötter
  • råstekt potatis
Lägg till i inköpslistan