Filets de porc à la moutarde (Fläskfilé med senapssås)
Filets de porc à la moutarde är en otroligt god fläskfilé som får karaktär av en fyllig senapssås. Med schalottenlök, cornichons, fransk senap och nyklippt gräslök blir fläskfilén en festlig middagsrätt. Servera med råstekt potatis och grönsaker.
Ingredienser
4 portioner
600 g fläskfilé
salt
peppar
2 msk smör
1 msk olja
4 schalottenlökar
6 cornichons (små inlagda gurkor)
2 1/2 dl grädde
1 msk vinäger
2 msk fransk senap
1 knippa gräslök
Till servering
smörkokta bönor
smörkokta morötter
råstekt potatis
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Verkligen gott! Som novis vid min spis överraskades jag av att det var så lätt att lyckas. Vinägern var jag, kanske tursamt nog, litet snål med. Gräslök hade jag ingen, men djupfryst dill gick också bra. En skvätt sherry tar jag alltid med för säkerhets skull, när jag vill ha förfinad smak. Cornichonerna gav en fin brytning.
Jan
2009-02-08Jag minskade vinägern med hälften men tyckte fortfarande att såsen blev lite för syrlig. Smakade av med honung - jättegott!
Anna
2007-12-11Mindre vinäger och lite mer senap, såsen blir lätt syrlig. En gnutta salt skadade inte heller.
Jörgen
2005-12-02