Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Filémedaljong med salsa

God och lite lyxigare vardagsmiddag som tillags på under 45 minuter. Fläskfilén bultas ut till en medaljong och steks. Servera den goda filémedaljongen med en salsa av chilifrukter, mango och röda bönor.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Börja med salsan. Skala och hacka rödlöken. Skala och tärna mango. Kärna ur och strimla grön chilifrukt.
  2. Blanda samman lök, mango och chili i en skål och röda bönor. Krydda med en dressing av olja, limesaft, salt, peppar och hackad rosmarin. Ställ i kyl medan köttet tillagas.
  3. Skär fläskfilén i ca 1 1/2 cm breda skivor. Bulta, med knuten hand, ut varje skiva till minst dubbel storlek. Smält margarin i en panna. När det är ljusgult och har slutat att skumma, stek köttet i 2-3 minuter per sida. Salta och peppra.
  4. Servera medaljongerna med en sked salsa på varje och resten i skål bredvid. Ris är gott till, likaså en blandad sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g fläskfilé
  • 1 stor rödlök
  • 2 mango
  • 1 grön chilifrukt
  • 1 burk röda bönor (kidney à 400 g)
  • 2 msk olja
  • 1 msk pressad saft av lime
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 tsk hackad rosmarin
  • 2 msk margarin
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer