Filémedaljong med salsa
God och lite lyxigare vardagsmiddag som tillags på under 45 minuter. Fläskfilén bultas ut till en medaljong och steks. Servera den goda filémedaljongen med en salsa av chilifrukter, mango och röda bönor.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2001
Ingredienser
4 portioner
500 g fläskfilé
1 stor rödlök
2 mango
1 grön chilifrukt
1 burk röda bönor (kidney à 400 g)
2 msk olja
1 msk pressad saft av lime
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 tsk hackad rosmarin
2 msk margarin
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
kallar det mangosallad. Den är lätt att göra och är jättegod. Passar på ett buffébord för att den är vacker inte minst. Den väcker uppmärksamhet och förtjusning.
Boje
2009-03-30Det är antagligen ett väsentligt fel på det här receptet. En salsa = sås och bör vara på något vis lättflytande. Det saknas anvisning att för att få en salsa bör grönsaker och frukter köras i en mixer till en jämn smet. Att lägga på tärnad mango och hackad rödlök och hela bönor på fläskfilén kan inte kallas salsa!
Ragnar
2006-03-12