Fikonsnurror

Betyg 4 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Fikonsnurror

Festliga och eleganta fikonrullar gör alla gäster belåtna. Smördegen fylls med fetaost och fikon och under gräddningen blir snurrorna frasiga och ljuvligt doftande. Servera som tilltugg.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2007

Fikonsnurror

Ingredienser

6 portioner
1 smördegsplatta
100 g fetaost
2 msk mellan- eller vispgrädde
5 - 6 torkade fikon
1 ägg

Gör så här

00:15:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Supergott!! Jag har även gjort en vegan variant med filodeg, tofu cream cheese blandad med fikon. Penslade med olja.

    Pia

Näringsvärde per portion

Energi670 KJ / 160 kCal
Fett11 g

Testa liknande recept

  • Fyllda fikon
    Betyg 2.3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Konjaksrullar med fikon
    Betyg 3.8 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Fikon med karamelliserat fläsk
    Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Grillade lammracks med grekisk sallad
    Betyg 4 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad