Fettuccine med kycklingbacon och olivtomatsås

Betyg 3.2 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Fettuccine med kycklingbacon och olivtomatsås

Buongiorno! Det är inte mycket som slår en god pastarätt, och denna är heller inget undantag. Salt kycklingbacon kokas ihop i en tomatsås tillsammans med oliver, som sedan hälls över den kokta spenatfettucinen. Krämig och mild mozzarella binder ihop rätten fint tillsammans med sin peppriga vän ruccola!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2018

Fettuccine med kycklingbacon och olivtomatsås

Ingredienser

2 portioner
200 g kycklingbacon
1 tsk olja
390 g pastasås tomat & oliver
250 g färsk fettuccine spenat
125 g mozzarella
1/2 påse rucola (à 65 g)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2362 KJ / 562 kCal
Fett26 g
Salt6.22 g
Kolhydrater42 g
Protein36 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Krämig skinkpasta med broccoli
    Betyg 3.5 av 5.44 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Snabb pasta med kantarellost och bacon
    Betyg 4.1 av 5.80 personer har röstat
    Receptet har 15 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Morotspasta med chorizo och mandel
    Betyg 3.6 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad