Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Fetafyllda tomater

Grillade fetafyllda tomater med gul lök och oregano. De söta grillade tomaterna får en utsökt smak av sältan från fetaosten. Grilla tomaterna över glöd eller i ugnen. Passar utmärkt till grillat kött.

Detta är ett recept från Buffé nr 7, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär av ett lock på tomaterna och gröp ut innanmätet.
  2. Hacka det fasta tomatköttet och blanda det med osten, lök och oregano.
  3. Lägg fyllningen i tomaterna och lägg på locken. Grilla tomaterna över glöden på svag värme i ca 10 minuter. Kan också grillas i ugnen, 225°C, ca 10 minuter.

För alla

Fetafyllda tomater är fria från gluten och ägg men innehåller mjölkprotein och en mindre mängd laktos. 
Gör laktos och mjölkproteinfri: utelsut fetaosten och använd istället bitar av tofu.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 stora tomater
  • 50 g fetaost
  • 2 msk hackad gul lök
  • 1 tsk oregano
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?