Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Festpiffade oliver

Olika sorters oliver är tacksamt att fylla ut en buffé med. Köp dem naturella och sätt din egen piff på dem med citron, vitlök och örter – fräscht, gott och vackert att se på.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg oliverna i en skål.
  2. Skär citronen i bitar. Skala och skiva vitlöken.
  3. Blanda oliverna med citron, vitlök och örtkryddor. Ringla över oljan. Blanda igen. Täck med plastfolie och låt marinera i kylen över natten.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 5 dl stora blandade oliver
  • 1 citron
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk torkade örter (t ex rosmarin, oregano, timjan)
  • 1 dl olivolja
Lägg till i inköpslistan