Festpaté med romsås

3
1
Festpaté med romsås

Denna underbara festpaté med romsås kommer få dina gäster på fall! Välj mellan att tillaga din mumsiga fiskpaté med smak av örter och vitlök i ugn eller mikro innan den serveras ihop med potatis och den goda gräddfilssåsen blandad med rom och dill.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 1997

Festpaté med romsås

Ingredienser

4 portioner
1/2 knippa persilja
1 vitlöksklyfta
1 tsk dragon
600 g fiskfilé (torsk, lax eller sej)
2 ägg
1 1/2 msk potatismjöl
1/2 dl mjölk
1 tsk salt
2 dl crème fraiche
3 msk smörgåskaviar
gräddfil
rom
dill

För alla

Glutenfri.
Innehåller ägg.
Gör mjölkproteinfri: byt mjölken till ett havre-, soja- eller risbaserat mjölkalternativ. Byt ut crème fraiche och gräddfil mot Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). 
Gör laktosfri: byt till laktosfri crème fraiche och laktosfri gräddfil.

Gör så här

Gör så här- texten är avsedd för 4 portioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentar

Annika

2003-12-23

Vilken mängd mjölk och potatismjöl?