Festpaté med romsås | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Festpaté med romsås

Denna underbara festpaté med romsås kommer få dina gäster på fall! Välj mellan att tillaga din mumsiga fiskpaté med smak av örter och vitlök i ugn eller mikro innan den serveras ihop med potatis och den goda gräddfilssåsen blandad med rom och dill.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Gör så här- texten är avsedd för 4 portioner.

  1. Hacka persilja, vitlök och dragon i matberedare. Täck botten på 4 portionsformar med hacket.
  2. Finfördela fiskfilén i matberedaren. Blanda i ägg, potatismjöl, salt, mjölk och 1 1/2 dl crème fraiche. Kör till jämn färs.
  3. Fördela hälften av fiskfärsen över det hackade gröna i formarna. Blanda 1/2 dl crème fraiche med smörgåskaviar. Bre smeten över färsen och täck med resten av fiskfärsen.
  4. Täck formarna och tillaga i mikrovågsugn på full effekt (max 800-900 w) 12-14 minuter. Eller ca 35 minuter i 175°C i vanlig ugn.
  5. Servera med en gräddfilssås med rom och dill, kokt potatis och citrusskivor.

För alla

Glutenfri.
Innehåller ägg.
Gör mjölkproteinfri: byt mjölken till ett havre-, soja- eller risbaserat mjölkalternativ. Byt ut crème fraiche och gräddfil mot Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). 
Gör laktosfri: byt till laktosfri crème fraiche och laktosfri gräddfil.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 knippa persilja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk dragon
  • 600 g fiskfilé (torsk, lax eller sej)
  • 2 ägg
  • 1 1/2 msk potatismjöl
  • 1/2 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 msk smörgåskaviar
  • gräddfil
  • rom
  • dill
Lägg till i inköpslistan