Festpaj
En läcker festpaj som passar både som middagsrätt och på buffébordet. Pajen fyller du med en smakrik mix av soltorkade tomater, fetaost, palermo pastasås, oliver och lök. Servera festpajen med olika goda sallader, färskt bröd och en lagrad ost.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 1996
Ingredienser
6 portioner
Pajdeg
4 dl vetemjöl eller fin glutenfri mjölblandning
1 krm salt
100 g smör
1 dl kvarg
2 msk vatten
Fyllning
2 gula lökar
1 stor rödlök
3 vitlöksklyftor
1 purjolök
1 msk olivolja
pepparmix
1 1/2 dl Palermo pastasås
250 g fetaost
100 g blandade gröna och svarta oliver
50 g soltorkade marinerade tomater
1 tsk oregano
Äggsmet
3 ägg
2 dl mellangrädde
salt
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag använder resten av kesellan i äggsmeten, minskar på eller utelämnar grädden, blandar även i riven ost. (Använder pizzasås eller valfri pastasås som jag har hemma.)
Edina
2023-10-13Jag använder resten av kesellan i äggsmeten, minskar på eller utelämnar grädden, blandar även i riven ost. (Använder pizzasås eller valfri pastasås som jag har hemma.)
Edina
2023-10-13Vart hittar jag pastasåsen Palermo?? hittar inte någonstanns..
Therese
2008-09-18