Festpaj

Betyg 3.3 av 5.
48 personer har röstat
13
Festpaj

En läcker festpaj som passar både som middagsrätt och på buffébordet. Pajen fyller du med en smakrik mix av soltorkade tomater, fetaost, palermo pastasås, oliver och lök. Servera festpajen med olika goda sallader, färskt bröd och en lagrad ost.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 1996

Festpaj

Ingredienser

6 portioner

Pajdeg

4 dl  vetemjöl eller fin glutenfri mjölblandning
1 krm  salt
100 g  smör
1 dl  kvarg
2 msk  vatten

Fyllning

2   gula lökar
1   stor rödlök
3   vitlöksklyftor
1   purjolök
1 msk  olivolja
pepparmix
1 1/2 dl  Palermo pastasås
250 g  fetaost
100 g  blandade gröna och svarta oliver
50 g  soltorkade marinerade tomater
1 tsk  oregano

Äggsmet

3   ägg
2 dl  mellangrädde
salt
svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
48 personer har röstat

Kommentarer

Jag använder resten av kesellan i äggsmeten, minskar på eller utelämnar grädden, blandar även i riven ost. (Använder pizzasås eller valfri pastasås som jag har hemma.)

Edina

2023-10-13

Jag använder resten av kesellan i äggsmeten, minskar på eller utelämnar grädden, blandar även i riven ost. (Använder pizzasås eller valfri pastasås som jag har hemma.)

Edina

2023-10-13

Vart hittar jag pastasåsen Palermo?? hittar inte någonstanns..

Therese

2008-09-18

Testa liknande recept

Minipajer med grönkål, ädelost och mandel
Betyg 3.8 av 5.
68 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fårost till grillspett
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Rosa dröm
Betyg 2.4 av 5.
45 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Pajskal i långpanna - päron & ost
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Guldbakelser
Betyg 1.9 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Oströra
Betyg 2.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga