Festpaj

Betyg 3.2 av 5.
46 personer har röstat
11
Festpaj

En läcker festpaj som passar både som middagsrätt och på buffébordet. Pajen fyller du med en smakrik mix av soltorkade tomater, fetaost, palermo pastasås, oliver och lök. Servera festpajen med olika goda sallader, färskt bröd och en lagrad ost.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 1996

Festpaj

Ingredienser

6 portioner

Pajdeg

4 dl  vetemjöl eller fin glutenfri mjölblandning
1 krm  salt
100 g  smör
1 dl  kvarg
2 msk  vatten

Fyllning

2   gula lökar
1   stor rödlök
3   vitlöksklyftor
1   purjolök
1 msk  olivolja
pepparmix
1 1/2 dl  Palermo pastasås
250 g  fetaost
100 g  blandade gröna och svarta oliver
50 g  soltorkade marinerade tomater
1 tsk  oregano

Äggsmet

3   ägg
2 dl  mellangrädde
salt
svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
46 personer har röstat

Kommentarer

Vart hittar jag pastasåsen Palermo?? hittar inte någonstanns..

Therese

2008-09-18

Toppen! Jättegod paj!

Paulina

2008-07-29

Hittar inte "Palermosåsen" vem är producent och vad heter den egentligen? Vi tog en annan sås från Findus (Tomat & Italienska ostar), får hoppas det blir lika gott iaf :) Det vet vi senare ikv.

Love

2008-04-29

Testa liknande recept

Fårost till grillspett
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Rosa dröm
Betyg 2.4 av 5.
45 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Minipajer med grönkål, ädelost och mandel
Betyg 3.7 av 5.
64 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hirsburgare med fetaost och soltorkade tomater
Betyg 4.2 av 5.
12 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Tre goda röror till skinksmörgåsen
Betyg 2.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fetaoströra
Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 15 min att tillaga