Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Färspizza med mild rödlökssallad

Lättlagad pizza med nötfärs, röd paprika, tomatpuré, riven ost, fetaost och oliver. Till din färspizza serverar du en lätt rödlöksallad med rödvinsvinäger och persilja.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250ºC.
  2. Börja med löksalladen. Skala och skär rödlöken i tunna skivor. Vispa ihop socker, vinäger och persilja med olja i en skål. Lägg ner rödlöken och ställ svalt.
  3. Skölj, dela och strimla paprikan. Blanda färsen med salt och peppar.
  4. Lägg pitabrödet på en bakpappersklädd plåt. Bre på tomatpuréeller chilisås, men spara en kant på ca 2 cm runt om. Pensla pitabrödskantenmed olja. Strö över riven ost. Fördela paprika och färs i små platta klickar. Lägg på fetaosten.
  5. Grädda pizzan i mitten av ugnen 5-7 minuter, passa noga så att den inte blir bränd. Toppa pizzan med rödlökssallad och oliver.

För alla

Fri från gluten och ägg, om lämpligt bröd används.
Gör laktosfri: välj ost lagrad mer än 3 mån, kontrollera brödet.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfria ostalternativ, kontrollera brödet.

Ingredienser

Portioner: 1
  • ca 100 g fryst, tinad nötfärs
  • 1 stort tunt pitabröd av libanesisk typ (1 stort motsvarar ca 2 små pitabröd)
  • 1/3 röd paprika
  • 1 1/2 msk tomatpuré eller chilisås
  • 1 dl riven ost (gärna lagrad)
  • 25 g tärnad fetaost
  • 5 oliver
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm svartpeppar
Rödlökssallad
  • 1/2 rödlök
  • 1/3 tsk socker
  • 1/2 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk finstrimlad persilja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?