Färspizza med mild rödlökssallad
![Färspizza med mild rödlökssallad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Lättlagad pizza med nötfärs, röd paprika, tomatpuré, riven ost, fetaost och oliver. Till din färspizza serverar du en lätt rödlöksallad med rödvinsvinäger och persilja.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2010
![Färspizza med mild rödlökssallad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Ingredienser
1 portion
ca 100 g fryst, tinad nötfärs
1 stort tunt pitabröd av libanesisk typ (1 stort motsvarar ca 2 små pitabröd)
1/3 röd paprika
1 - 1 1/2 msk tomatpuré eller chilisås
1 dl riven ost (gärna lagrad)
25 g tärnad fetaost
5 oliver
1 msk olivolja
1 krm salt
1/2 krm svartpeppar
Rödlökssallad
1/2 rödlök
1/3 tsk socker
1/2 msk rödvinsvinäger
1 msk finstrimlad persilja
För alla
Fri från gluten och ägg, om lämpligt bröd används.
Gör laktosfri: välj ost lagrad mer än 3 mån, kontrollera brödet.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfria ostalternativ, kontrollera brödet.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Hur mycket olivolja ska det vara i rödlökssalladen? /Jeanette
Jeanette
2021-01-14