Färspizza med grape- och vitkålssallad

Pizza är kul att göra tillsammans med hela familjen. Testa en variant med nötfärs, rödlök och paprika. Spara tid med färdig scones- och pizzamix. Grapefrukt i en annars klassisk vitkålssallad förnyar ytterligare.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2012

Ingredienser
4 portioner
1 paket scones- och pizzamix (à 500 g)
300 g nöt- eller lammfärs
1 tsk torkad basilika eller pizzakrydda
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk salt
1/2 krm peppar
1 1/2 rödlök
1 paprika
2 msk olivolja
1 dl chilisås av ketchuptyp
4 dl riven ost
Grape- och vitkålssallad
1 klyfta vitkål (1 klyfta motsvarar 500 g)
1 grapefrukt
1/2 rödlök
1/2 tsk socker
3 msk vitvinsvinäger
3 msk olja
1/2 tsk salt
Gör så här
00:15:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
12 stDet var gott, jag tog lite tacokrydda och 1 tsk salt istället för ½. Och man behöver inte steka köttfärsen innan, den blir klar i ugnen!
Annika
Jag har ett annat favorit pizza recept, så det var roligt att prova på en ny pizza. Den var smarrig men det finns båda plus och minus på den. Minus var degen, jag gillar min hemmagjorda deg bättre men denna pizzan gick snabbt och lätt. Himla saftig och god med klickar av köttfärsen. Annars har jag stekt den först men med klickar så blev färsen mycket saftig. Himla god smak, verkligen gott måste jag säga. Kände mig som en italienare och det var bara ilatliensk musik som saknades. Salladen var syrligt smarrig då den var färsk. Kul sätt att variera en pizza sallad på. Den gör vi igen fast på egen pizzadeg!
Karin
Detta var nog den bästa hemlagade pizzan vi ätit. Vi tog älgfärs och det var kanon! Men jag gjorde en stor pizza istället och med färdig pizzakit. Då gick det snabbt så mycket snabbare än 60 min JAg tog lite av den såsen som följde med i pizzakitet och även chilisås. Det stod inget om att steka färsen men jag gjorde det. LÄtt att laga och hitta ingredienser. Det går ju också att variera som man själv med det man har hemma. detta kommer vi säkerligen laga igen! Däremot blev inte salladen någon favorit. Vitkålen gick bra men inte grapen.
Anne
Tidernas pizza! Vi gjorde egen deg som vi bredde tacosås på. Den råa färsen kryddade vi rikligt med pressad vitlök och oregano innan vi klickade ut den. Sonen bytte ut paprika och ost mot tomat och rikligt med bacon på sin. Det blev 10 naggande goda minipizzor med mycket beröm både till smak och utseende. Vitkålsallad med grape blev också succé.
Anna-karin
Vitkålssalladen blev en stor hit och den smakade gott många andra rätter med då den var ett syrligt inslag med tanke på grapenfrukten i vitkålssalladen. Pizzan har vi gjort vid två tillfällen och kommer med all säkerhet göra den fler gånger. Vi gjorde sconesdegen själva från grunden då vi har laktosintolerand i familjen och osten byte vi ut mot färskost och blandade då ihop i all ingredienser och bredde ut på degen istället blandat. Första tillfället använde vi nötkött till receptet och följde receptet i utbyte på ost och deg samt att vi fråste till köttfärsen innan. Vid andra tillfället tog vi blandfärs och skar ner lite bacon som höjde smakupplevelsen en nivå samt att vi bytte ut paprika mot tomat vilket gav en mer balanserad maträtt som alla i familjen uppskattade. Jag tycker det är en enkel och snabb rätt att göra även fast jag var tvungen att göra degen själv tog inte rätten äns 60 minuter att göra. Det går lätt att göra pizzan till sin egen då det går att använda de flesta ingredienserna på pizzan så det är bara fantasin som sätter gränserna då och mina barn uppskattade att hjälpa till och se glädjen i deras ögon när de gjorde sin egna pizza det var en upplevelse i sig. Betyget är en klar 5:a av 5.
Cecilia
En okej pizza. Vi gjorde egen pizzadeg med bakpulver istället för färdig mix. Vi fräste även färsen först eftersom vi ville vara säker på att den inte var rå. Vitkålssalladen var däremot fräsch och god så den gör vi till andra rätter men vi håller oss nog till vår tacopizza. Det tog 40 min att laga
Britt-inger
Jag har alltid varit skeptisk till köttfärs på pizza, men det här var oväntat gott! Köttfärsen blir inte så "slemmig" som den ofta är på pizzeria-pizzor, utan den var kompakt och hade en väldigt god smak. Pizzan blev väldigt matig. Köttfärsen fick en god smak som gjorde sig väl tillsammans med chilisåsen. Salladen var också god, precis lagom syrlig. Fast jag rekommenderar att man kramar ur juicen INNAN man skär grapefrukten i bitar, det är mycket smidigare (den här varianten är en aning kladdig). Det här är bra vardagslyx och kommer absolut att lagas igen!
Linn
Ett bra recept som jag nog kommer att ta hjälp av min nioårige son att göra nästa gång. han gav det betyget 100 i en skala från 1-10 det är hans eget påhitt att det gick inte innom skalan. maken vill nog ha det utan vitlök nästa gång då han ej gillar den. kanske jag ersätter den med lite riven rödlök borde bli gott.
Boel
Tyvärr så blev detta ingen ny favorit. Kom inte riktigt överens med smaken av köttfärsen, varit godare utan. Kommer däremot att använda köttfärsgrunden nästa gång vi skall göra en middag med grekiskt tema för där känns det som den kommer till sin rätta.
Carola
En mycket god pizza, gjorde egen pizzadeg som jag brukar göra. En bra variant, matig och goda smaker. Rätten gick hem hos alla i familjen. Vitkålssalladen passade bra till pizzan, även den en bra variant av vitkålssallad. Kommer nästa gång att pröva göra köttfärspizza med tacosmak och även laga denna flera gånger.
Katarina