Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Färskpotatissallad med ägg

Ljuvlig potatissallad av färskpotatis, ägg, spenat och rädisor som du tillagar relativt snabbt och enkelt. Färskpotatissalladen med ägg serveras med bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skrapa och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten i en kastrull. Hårdkoka äggen.
  2. Skölj spenaten noga och riv den i mindre bitar. Skala och skiva löken. Skölj och skiva rädisorna.
  3. Låt potatisen rinna av och halvera den. Varva potatis, spenat, lök och rädisor i en skål.
  4. Skala och klyfta äggen. Lägg äggen på salladen.
  5. Dressing: Skaka samman ingredienserna till dressingen och häll den över salladen.
  6. Servera salladen genast med bröd till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 800 g färskpotatis
  • 4 ägg
  • 250 g färsk spenat
  • 1 rödlök
  • 1 knippa rädisor
  • bröd till servering
Dressing
  • 2 msk fransk senap
  • 2 msk vatten
  • 1/2 dl olja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?