Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Färskpotatis med saffranssmör

Färskpotatis är en självklarhet på middagsbordet under sommarhalvåret. Lyxa till potatisen med saffranssmör och några droppar konjak - otroligt gott och som pricken över i till den redan gudomliga potatisen.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smör: Mixa smöret mjukt och fluffigt i matberedaren. Lös saffranet i konjaken eller blanda det direkt med smöret och fortsätt röra tills smöret är väl blandat. Smaka av med salt.
  2. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten. Lägg i potatisen och låt den sjuda tills den är mjuk.
  3. Servera smöret till den varma, nykokta potatisen. Avsluta med att strö över hackad persilja.

Tips

Perfekt till grillat!

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 1 kg nykokt färskpotatis (bara de allra minsta)
  • 2 msk hackad persilja
Saffranssmör
  • ca 75 g smör
  • 1/2 g saffran
  • ev 1 msk konjak
  • salt
Lägg till i inköpslistan