Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Färskpotatis i myntakryddad yoghurt

Ett aptitligt tillbehör till fisk är detta recept på färskpotatis i myntakryddad yoghurt. Du smaksätter yoghurt med lime, honung och mynta och vänder ner i kokt potatis. En komplett vegetarisk rätt får du om du serverar med stekt zucchini.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen i lättsaltat vatten.
  2. Plocka myntabladen från stjälkarna och strimla dem. Riv det gröna från limen på ett rivjärn, det vita smakar beskt.
  3. Smaksätt yoghurten med limeskal, limesaft, honung och myntablad. Salta och peppra efter smak.
  4. Häll av potatisvattnet och vänd ner yoghurten. Servera potatisen lätt ljummen.

Tips

Potatisen är god att äta med rökt fisk eller stekta zucchiniskivor.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 300 g färskpotatis
  • 1 kvist färsk mynta
  • skal och saft av 1 lime
  • 1 dl naturell yoghurt (avrunnen eller matlagningsyoghurt)
  • 1 tsk honung
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?