Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Färska rödbetor, honung, getost, ostgratinerade palsternackor, kantarell

Sagolikt gott med förbluffande smaker. Färska rödbetor delade i stavar med utsökt honung och sälta från getost. Ostgratinerade palsternackor med smörstekta, spröda, kantareller. Njutbart och lättlagat.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Rödbetor

  1. Häll vinägern och vatten i en kastrull. Lägg i pepparkornen och låt vätskan koka upp.
  2. Lägg i rödbetorna och låt dem koka tills de är mjuka.
  3. Skala rödbetorna under rinnande vatten. Skär rödbetorna i stavar och lägg dem på ett fat. Skiva purjolöken.
  4. Smält honungen i en stekpanna, lägg i purjon och stek. Lägg purjon på rödbetorna och smula över getosten.


Palsternackor

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Skala och dela palsternackorna. Koka i lättsaltat vatten några minuter. Lägg upp dem i en ugnssäker form.
  3. Fräs kantarellerna tills vätskan försvunnit. Tillsätt smör och lök. Fräs en stund och häll på grädden. Koka ihop till simmig konsistens. Smaka av med salt och peppar.
  4. Häll stuvningen över palsternackorna och strö riven ost över. Gratinera ca 10 minuter.

Ingredienser

Portioner: 4
Färska rödbetor med honung och getost
  • 1/2 kg rödbetor (1/2 kg motsvarar 4-5 st)
  • 3 dl vitvinsvinäger
  • 7 dl vatten
  • 6 vitpepparkorn
  • 1 purjolök
  • drygt 3 msk honung (gärna flytande)
  • 75 g getost
Ostgratinerade palsternackor med kantareller
  • 5 palsternackor
  • 1 l rensade kantareller
  • smör
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 dl vispgrädde
  • salt och peppar
  • 2 dl riven ost t ex parmesan, cheddar eller grevé
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?