Färska rödbetor, honung, getost, ostgratinerade palsternackor, kantarell

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
1
Färska rödbetor, honung, getost, ostgratinerade palsternackor, kantarell

Sagolikt gott med förbluffande smaker. Färska rödbetor delade i stavar med utsökt honung och sälta från getost. Ostgratinerade palsternackor med smörstekta, spröda, kantareller. Njutbart och lättlagat.

Färska rödbetor, honung, getost, ostgratinerade palsternackor, kantarell

Ingredienser

4 portioner

Färska rödbetor med honung och getost

1/2 kg rödbetor (1/2 kg motsvarar 4-5 st)
3 dl vitvinsvinäger
7 dl vatten
6 vitpepparkorn
1 purjolök
drygt 3 msk honung (gärna flytande)
50 - 75 g getost

Ostgratinerade palsternackor med kantareller

4 - 5 palsternackor
1 l rensade kantareller
smör
1 finhackad gul lök
2 dl vispgrädde
salt
peppar
2 dl riven ost t ex parmesan, cheddar eller grevé

Gör så här

Rödbetor

Palsternackor

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat

Kommentar

Kombinationen getost och rödbetor är verkligen bra, dessutom blir det vackra färger och är bra bjudmat.

Ingrid

2003-11-03

Testa liknande recept

Kantarellsnittar med chèvre
Betyg 3 av 5.
145 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kantarellstuvning
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kantareller med getost och cottage cheese
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Parmesanstuvade makaroner med smörstekta kantareller
Betyg 4.2 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kantarellpizza med getost
Betyg 3.6 av 5.
88 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Smörstekta kantareller
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga