Färska rödbetor, honung, getost, ostgratinerade palsternackor, kantarell

Sagolikt gott med förbluffande smaker. Färska rödbetor delade i stavar med utsökt honung och sälta från getost. Ostgratinerade palsternackor med smörstekta, spröda, kantareller. Njutbart och lättlagat.

Ingredienser
4 portioner
Färska rödbetor med honung och getost
1/2 kg rödbetor (1/2 kg motsvarar 4-5 st)
3 dl vitvinsvinäger
7 dl vatten
6 vitpepparkorn
1 purjolök
drygt 3 msk honung (gärna flytande)
50 - 75 g getost
Ostgratinerade palsternackor med kantareller
4 - 5 palsternackor
1 l rensade kantareller
smör
1 finhackad gul lök
2 dl vispgrädde
salt
peppar
2 dl riven ost t ex parmesan, cheddar eller grevé
Gör så här
Rödbetor
Palsternackor
00:10:00
Har du lagat receptet?
Kommentar
Kombinationen getost och rödbetor är verkligen bra, dessutom blir det vackra färger och är bra bjudmat.
Ingrid
2003-11-03