Färska rödbetor, honung, getost, ostgratinerade palsternackor, kantarell
Sagolikt gott med förbluffande smaker. Färska rödbetor delade i stavar med utsökt honung och sälta från getost. Ostgratinerade palsternackor med smörstekta, spröda, kantareller. Njutbart och lättlagat.
Ingredienser
4 portioner
Färska rödbetor med honung och getost
1/2 kg rödbetor (1/2 kg motsvarar 4-5 st)
3 dl vitvinsvinäger
7 dl vatten
6 vitpepparkorn
1 purjolök
drygt 3 msk honung (gärna flytande)
50 - 75 g getost
Ostgratinerade palsternackor med kantareller
4 - 5 palsternackor
1 l rensade kantareller
smör
1 finhackad gul lök
2 dl vispgrädde
salt
peppar
2 dl riven ost t ex parmesan, cheddar eller grevé
Gör så här
Rödbetor
Palsternackor
Har du lagat receptet?
Kommentar
Kombinationen getost och rödbetor är verkligen bra, dessutom blir det vackra färger och är bra bjudmat.
Ingrid
2003-11-03