Färska bär med myntaglass | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Färska bär med myntaglass

Fräsch myntaglass med färska bär. En förtjusande efterrätt som får både liten och stor att jubla. Lägg upp din myntaglass på ett fat och toppa med färska hallon, jordgubbar och vinbär blandade med socker och lime.

Detta är ett recept från Buffé nr 7, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa såsen tjock. Smaksätt den med mynta.
  2. Häll smeten i en rund form. Ställ in i frysen minst 5-6 timmar.
  3. Spola formen hastigt med varmt vatten och stjälp upp glassen på ett fat.
  4. Rensa bären. Blanda dem med socker och lime.
  5. Servera bären med glassen.

För alla

Färska bär med myntaglass är fri från gluten men innehåller laktos, mjölkprotein och ägg. 
Gör mjölkproteinfri: välj vaniljsås från Oatly.
Gör äggfri: välj Ädel vaniljvisp eller vaniljsås från Oatly.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 1/2 dl färdig vaniljsås
  • 2 msk hackad mynta
  • 1 l färska bär t ex hallon, jordgubbar och vinbär
  • 2 msk strösocker
  • rivet skal och pressad juice av 1/2 lime
Lägg till i inköpslistan