Färsk pasta med krämig räksås och sockerärtor

Betyg 3.4 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Färsk pasta med krämig räksås och sockerärtor

En pastarätt gjord på färsk fettuccine och proteinrika räkor blir en god och lättlagad favorit vid middagsbordet. Med en färdig citronsås och krispiga sockerärtor är maten dessutom klar på en kvart.

Färsk pasta med krämig räksås och sockerärtor

Ingredienser

4 portioner
500 g färsk naturell pasta (gärna fettuccine)
150 g sockerärtor
2 förp stora räkor i lake (à 360 g)
1 förp citronsås (à 375 g)
1 citron

Gör så här

00:01:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Hej Agnieszka! Vi har angett för 4 portioner och näringsberäkning är på gång. Hälsningar Michelle

    Ica-köket

  • RECEPTVARNING! Seriösa matskapare anger portionsstorlek och mängd energi i sina recept! Här på bilden syns bara mycket pasta och några få ärtor och räkor. Dissar receptet!

    Agnieszka

Näringsvärde per portion

Energi1777 KJ / 420 kCal
Fett15 g
Salt4 g
Kolhydrater38 g
Protein30 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Grönärtspasta med räkor
    Betyg 3.9 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Enkel laxpudding
    Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Räkgryta med sockerärtor
    Betyg 3.6 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Torsk med citronsås
    Betyg 2.3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad