Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Färsk pasta med blodapelsin

Det här är en superenkel och lyxig bjudpasta med spännande smak av blodapelsin, konjak timjan och valnötter bland annat. Här kommer blodapelsinen till användning i matlagning vilket är en lite ovanlig och spännande smaksättare som gör pastan överrumplande god.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tvätta apelsinen under varmt vatten. Finriv skalet och lägg åt sidan. Pressa ut juicen ur apelsinen.ˆ
  2. Smält smöret i en liten kastrull. Tillsätt konjak, apelsinjuice och salt. Låt småkoka ca 5 minuter. 
  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av pastan och blanda försiktigt med apelsinsås, timjan och hälften av valnötterna. Mal över rikligt med svartpeppar och strö över resten av valnötterna och apelsinskalet. Servera genast!

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta.
Gör laktosfri: använd pasta utan ostfyllning och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd »ren« pasta utan innehåll av mjölkprodukt och byt smör mot mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: använd äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g färsk pasta (t ex med spenat och ricotta)
  • 1 blodapelsin
  • 50 g smör
  • 2 msk konjak
  • 2 msk hackad färsk timjan
  • 1 dl grovhackade valnötter
  • 1 krm salt
  • nymalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan