Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Färsiga lökar

Färsiga lökar är ett sätt att göra en lite annorlunda rätt av klassiska ingredienser. Gör lökskålar av löken och fyll dem med en blandning av blandfärs, persilja, hackad tomat och mjölk. Låt gå i ugn tillsammans med krossade tomater och timjan. Gott!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Gör så här- texten är avsedd för 4 portioner.

  1. Skala lökarna. Dela i 2 halvor. Förväll dem i lätt saltat vatten ca 5 minuter. Ta ur de innersta skalen så att en skål bildas.
  2. Hacka persiljan. Tärna tomaterna.
  3. Blanda blandfärs med salt, peppar, persiljan, tomathacket och mjölk till en smidig färs. Hacka ca 1 dl av den borttagna löken. Rör ner den i färsen. Ställ lökskålarna i en ugnssäker form. Fyll dem med färs.
  4. Häll krossade tomater som kryddas med timjan, salt och peppar runt lökarna. Ställ in i ugn 200°C, ca 35 minuter. Strö på riven ost och gratinera ytterligare 5-10 minuter.
  5. Till servering: Servera med ris eller pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 stora gula lökar
  • 1 dl hackad persilja
  • 2 tomater
  • 400 g blandfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 dl mjölk
  • 1 burk krossade tomater (à 500 g)
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk salt
  • lite peppar
  • riven ost
Till servering
  • pasta eller ris
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?