Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Farmor Lisas glutenfria bröd

Fylligt och gott glutenfritt bröd bakat med Finax glutenfria mjölmixer. Detta bröd passar utmärkt att servera till maten eller som ett enkelt kvällsmål. Du kan variera pålägg efter egen smak.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 25 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smula jäst i en bunke. Värm vatten och mjölk till 37ºC. Lös upp jästen i lite av degspadet, tillsätt sedan resten.
  2. Blanda i fibrex och fiberhusk och låt svälla i 10 minuter. 
  3. Rör ner neutral olja, ljus sirap och salt utrört i Finax glutenfri mjölmix och Finax glutenfri grov mjölmix. 
  4. Ta upp degen på bakbordet, den ska vara kladdig. Forma en tjock rulle med hjälp av mjölmix och skär i ca 25 bitar (för 25 st). Rulla till bullar och lägg på bakpappersklädd plåt. Låt jäsa övertäckt i ca 30 minuter. 
  5. Sätt ugnen på 225ºC. Pensla bröden med uppvispat ägg. Grädda i 12-15 minuter tills bröden har fått fin färg. 
  6. Servera med valfritt pålägg, t ex ost, skinka, kalkon eller medvurst.

Ingredienser

Portioner: 25 st
  • 50 g jäst
  • 4 dl vatten
  • 4 dl mjölk
  • 1 dl Fibrex
  • 2 msk fiberhusk
  • 4 msk neutral olja
  • 2 msk ljus sirap
  • 3 tsk salt
  • 400 g Finax glutenfri mjölmix (400 g motsvarar ca 6 1/2 dl mjölmix)
  • 400 g Finax glutenfri grov mjölmix (400 g motsvarar 6 1/2 dl mjölmix)
  • 1 uppvispat ägg
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?