Farmor Lisas glutenfria bröd

149
20
Farmor Lisas glutenfria bröd

Fylligt och gott glutenfritt bröd bakat med glutenfria mjölmixer. Detta bröd passar utmärkt att servera till maten eller som ett enkelt kvällsmål. Du kan variera pålägg efter egen smak.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2009

Farmor Lisas glutenfria bröd

Ingredienser

25 st
50 g jäst
4 dl vatten
4 dl mjölk
1 dl glutenfria havregryn
2 msk fiberhusk
4 msk neutral olja
2 msk ljus sirap
2 tsk salt
400 g glutenfri mjölmix (400 g motsvarar ca 6 1/2 dl mjölmix)
400 g glutenfri grov mjölmix (400 g motsvarar 6 1/2 dl mjölmix)
1 uppvispat ägg

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: pensla bröden med mjölk eller vatten.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

149

Kommentarer

Magdalena

2022-12-22

Bra recept. Men av någon anledning ville inte bröden jäsa ordentligt när jag skurit upp den i bitar, så tyvärr blev de rätt platta.. men goda ändå! Ska definitivt testa igen 😊

Marianne

2022-11-06

Jättebra grundrecept. Degen ska vara kladdig. Jag varierar mjölet efter vad jag har hemma. Tar en matsked Softbake i degen. Det blir toppen. Sesamfrön efter pendlingen. Fryser det när det svalnat . Men först njuter vi Av nygräddat bröd. Marianne Wester

Johanna

2022-10-05

”Det ska vara kladdigt” Jo tack för det. Här blev det katastrof. 800g mjölmix gjorde inte smeten rullbar på bakbordet