Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Färgglad glass med "brända" mandelbottnar

En mycket läcker dessert som passar både efter middagen och till födelsedagskalaset. Mandelbottnarna på mandelmassa gräddar du i ugn - men utan att bränna förstås! Den färgglada glassen är fylld av sötmandel, russin och röda cocktailbär. Smaskens!

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 275°C.
  2. Smula mandelmassan i en skål. Vispa ner äggvitorna. Vispa till en jämn smet, den ska bli ganska tjock. Bre ut den i ett centimeter tjockt skikt på en smord ugnsplåt.
  3. Grädda mandelmassan 6-8 minuter i nedre delen av ugnen tills massan fått en mörk, nästan bränd skorpa - den ska fortfarande vara mjuk inuti. Kan göras en dag i förväg, liksom glassen.
  4. Ställ fram gräddglass ca 1 timme och låt den bli mjuk. Grovhacka sötmandel och cocktailbär. Blanda detta och russin med glassen. Packa glassen i en skål eller terrinform. Frys i minst 3 timmar.
  5. Spola hett vatten på formen och vicka ur glassen. Dela mandelbottnen och lägg upp med glassen.

Ingredienser

Portioner: 4
Mandelbotten
  • 250 g mandelmassa
  • 2 äggvitor
Glass
  • 1 pkt gräddglass (à 1/2 liter)
  • 3 msk sötmandel
  • 50 g cocktailbär
  • 3 msk russin
Lägg till i inköpslistan