Fårfiollåda
Att laga mat i ugnen är smidigt, gott och nyttigt och passar ofta alla i familjen. För denna rustika fårfiollåda behöver du bland annat potatis, lök, tomat, oliver, prästost och tunna skivor av fårfiol. Servera med hemlagad vitlöksdressing.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 1996
Ingredienser
4 portioner
300 g fårfiol i tunna skivor
smör till formen
8 kokta potatisar
2 gula lökar
1/2 purjolök
4 tomater
20 gröna oliver
4 dl köttbuljong (alt tärning)
2 dl riven prästost
1 dl hackad persilja
Vitlöksdressing
4 vitlöksklyftor
2 dl matlagningsyoghurt
2 msk finskuren gräslök
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Bra rätt att göra av den kvarvarande fårfiolen. Tänker att den kunde varit godare med cremefrachie i
Lillian
2024-01-29Som tur va stekte jag löken innan, annars hade det varit ännu värre. Trots 20 minuter i ugn knappt varmt. Mkt dåligt recept!!!
Annika
2017-11-05