Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Fårfiollåda

Att laga mat i ugnen är smidigt, gott och nyttigt och passar ofta alla i familjen. För denna rustika fårfiollåda behöver du bland annat potatis, lök, tomat, oliver, prästost och tunna skivor av fårfiol. Servera med hemlagad vitlöksdressing.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Smörj en ugnssäker form. Skiva potatisen, lägg den lite omlott. Skala och hacka löken. Strimla purjon. Strö det ovanpå potatisen. Skiva tomaterna, hacka oliverna. Fördela det över löken. Lägg på lammskivorna.
  3. Häll över buljongen. Strö över osten och persiljan. Gratinera ca 15 min i ugnen.
  4. Dressing: Pressa vitlöksklyftorna i yoghurten. Blanda ner gräslöken. Salta och peppra.
  5. Lägg upp en rejäl portion av lådan och klicka vitlöksdressing bredvid. Garnera med t ex timjan och gräslök.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g fårfiol i tunna skivor
  • smör till formen
  • 8 kokta potatisar
  • 2 gula lökar
  • 1/2 purjolök
  • 4 tomater
  • 20 gröna oliver
  • 4 dl köttbuljong (alt tärning)
  • 2 dl riven prästost
  • 1 dl hackad persilja
Vitlöksdressing
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 2 msk finskuren gräslök
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Turkisk yoghurt eller Grekisk yoghurt

20 % rabatt

Salakis 1000 g

Mer info

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer