Fårfiollåda

Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
2
Fårfiollåda

Att laga mat i ugnen är smidigt, gott och nyttigt och passar ofta alla i familjen. För denna rustika fårfiollåda behöver du bland annat potatis, lök, tomat, oliver, prästost och tunna skivor av fårfiol. Servera med hemlagad vitlöksdressing.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 1996

Fårfiollåda

Ingredienser

4 portioner
300 g  fårfiol i tunna skivor
smör till formen
8   kokta potatisar
2   gula lökar
1/2   purjolök
4   tomater
20   gröna oliver
4 dl  köttbuljong (alt tärning)
2 dl  riven prästost
1 dl  hackad persilja

Vitlöksdressing

4   vitlöksklyftor
2 dl  matlagningsyoghurt
2 msk  finskuren gräslök
salt och peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Bra rätt att göra av den kvarvarande fårfiolen. Tänker att den kunde varit godare med cremefrachie i

Lillian

2024-01-29

Som tur va stekte jag löken innan, annars hade det varit ännu värre. Trots 20 minuter i ugn knappt varmt. Mkt dåligt recept!!!

Annika

2017-11-05

Testa liknande recept

Het köttfärssoppa
Betyg 4.2 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Basilikasill
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fetaoströra
Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Crêpes med sparris och prästost
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Baconlindad lammburgare
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Medelhavsbiffar på lammfärs
Betyg 3.1 av 5.
60 personer har röstat
Under 45 min att tillaga