Fårfiollåda

Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
2
Fårfiollåda

Att laga mat i ugnen är smidigt, gott och nyttigt och passar ofta alla i familjen. För denna rustika fårfiollåda behöver du bland annat potatis, lök, tomat, oliver, prästost och tunna skivor av fårfiol. Servera med hemlagad vitlöksdressing.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 1996

Fårfiollåda

Ingredienser

4 portioner
300 g  fårfiol i tunna skivor
smör till formen
8   kokta potatisar
2   gula lökar
1/2   purjolök
4   tomater
20   gröna oliver
4 dl  köttbuljong (alt tärning)
2 dl  riven prästost
1 dl  hackad persilja

Vitlöksdressing

4   vitlöksklyftor
2 dl  matlagningsyoghurt
2 msk  finskuren gräslök
salt och peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Bra rätt att göra av den kvarvarande fårfiolen. Tänker att den kunde varit godare med cremefrachie i

Lillian

2024-01-29

Som tur va stekte jag löken innan, annars hade det varit ännu värre. Trots 20 minuter i ugn knappt varmt. Mkt dåligt recept!!!

Annika

2017-11-05

Testa liknande recept

Pastalåda med skinka och ost
Betyg 3.2 av 5.
25 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Het köttfärssoppa
Betyg 4.1 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Crêpes med sparris och prästost
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Krämig gratäng med potatis och soltorkad tomat
Betyg 3.8 av 5.
72 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Baconlindad lammburgare
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gotländsk lammgryta
Betyg 4 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga