Fårfiol med sallad på feta, spetspaprika och granatäpple

Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
0
Fårfiol med sallad på feta, spetspaprika och granatäpple

Här serveras den skivade fårfiolen med en matig sallad på syrlig fetaost, söt paprika och granatäpplekärnor. Färgstarkt och smakrikt! Det hela toppas med knaprig rostad mandel.

Fårfiol med sallad på feta, spetspaprika och granatäpple

Ingredienser

4 portioner
2   spetspaprikor
1   granatäpple
150 g  fetaost
65 g  färsk spenat
1 msk  olivolja
2 tsk  vinäger
flingsalt med jod
svartpeppar
1/2 dl  sötmandel
300 g  fårfiol

För alla

Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut fetaost mot tofu.

Gör så här

Tips

Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 8 portioner på ett buffébord.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1316 KJ / 315 kCal
Fett21.6 g
Kolhydrater6 g
Protein24.1 g

Testa liknande recept

Lammkorv och ris Marrakech med frukt och mandel
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fårfiol på knäcke
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Risgrynspudding med björnbär och lime
Betyg 2.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Granatäppelsirap
Betyg 4.6 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Krispig brysselkål med granatäpple
Betyg 3.2 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gravad lax med granatäpple
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga