Fårfiol med sallad på feta, spetspaprika och granatäpple

3
0
Fårfiol med sallad på feta, spetspaprika och granatäpple

Här serveras den skivade fårfiolen med en matig sallad på syrlig fetaost, söt paprika och granatäpplekärnor. Färgstarkt och smakrikt! Det hela toppas med knaprig rostad mandel.

Fårfiol med sallad på feta, spetspaprika och granatäpple

Ingredienser

4 portioner
2 spetspaprikor
1 granatäpple
150 g fetaost
65 g färsk spenat
1 msk olivolja
2 tsk vinäger
flingsalt med jod
svartpeppar
1/2 dl sötmandel
300 g fårfiol

För alla

Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut fetaost mot tofu.

Gör så här

Tips

Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 8 portioner på ett buffébord.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1316 KJ / 315 kCal
Fett 21.6 g
Kolhydrater 6 g
Protein 24.1 g
Läs mer om näringsvärden