Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Fårfiol med sallad på feta, spetspaprika och granatäpple

Här serveras den skivade fårfiolen med en matig sallad på syrlig fetaost, söt paprika och granatäpplekärnor. Färgstarkt och smakrikt! Det hela toppas med knaprig rostad mandel.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela, kärna ur och strimla paprikorna. Dela granatäpplet i halvor och gröp ur kärnorna.
  2. Smula fetaosten och blanda den med paprikan, granatäpplekärnorna och spenaten.
  3. Ringla över olivolja och vinäger. Smaksätt med salt och nymald peppar.
  4. Rosta mandeln i en het stekpanna och grovhacka den.
  5. Strö mandeln över salladen. Skiva fårfiolen.
  6. Servera salladen med fårfiol.

För alla

Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut fetaost mot tofu.

Tips

Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 8 portioner på ett buffébord.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 spetspaprikor
  • 1 granatäpple
  • 150 g fetaost
  • 65 g färsk spenat
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk vinäger
  • flingsalt med jod
  • svartpeppar
  • 1/2 dl sötmandel
  • 300 g fårfiol
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1316 kJ / 315 kCal