Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Falukorvsomelett med grönsaker

Lantlig, stadig falukorvsomelett med grönsaker. Pålitlig och behagligt mättande middagsrätt. Komplett med potatis och korv i den smakfulla äggblandningen.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Knäck äggen i en skål. Tillsätt mjölk, salt och peppar. Vispa ihop till en jämn smet.
  3. Skala och finstrimla löken. Kärna ur och strimla paprikan. Dela potatisarna, grovhacka persiljan och skär falukorven i 1/2 cm tjocka halvmåneformade skivor.
  4. Hetta upp oljan i en stekpanna. Stek samtliga ingredienser, utom äggblandningen, i 3-4 minuter till fin färg.
  5. Häll i äggblandningen och rör om ett par gånger med en träsked. Se till att äggsmeten blandas ordentligt med innehållet i pannan.
  6. Ställ in pannan i ugnen på mellersta falsen i 5-6 minuter. Skär upp som pizzabitar och servera genast! Gärna med en fräsch sallad som tillbehör.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 5 ägg
  • 2 msk mjölk
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1/2 liten gul lök
  • 1 liten röd paprika
  • 6 potatisar på burk (glaskonserv)
  • 150 g falukorv
  • 2 msk grovhackad persilja
  • 1 msk olja till stekning
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?