Entrecôte på koreanskt vis

Betyg 2.8 av 5.44 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Entrecôte på koreanskt vis

Vill du äta något färgstarkt och smakrikt till middag i helgen? Laga då denna kraftfulla rätt med marinerad entrecôte på koreanskt vis. Servera med grillade paprikor i vackra färger, en hetröd tomatsås och med pasta, ris eller nudlar till.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 1996

Entrecôte på koreanskt vis

Ingredienser

6 portioner
6 skivor entrecôte (à 150 g)
2 paprikor (i olika färger)
salt

Marinad

2 msk socker
1 msk färskriven ingefära
2 krm kajennpeppar
2 pressade vitlöksklyftor
1/2 dl vinäger
1 dl japansk soja
1 dl sesamolja

Tomatsås

1 stor gul lök
1 burk passerade tomater (à ca 400 g)
1 msk potatismjöl

Gör så här

01:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Supergott och vi har ätit det många gånger under åren!

    Marie

Testa liknande recept

  • Bulgogi - Koreansk favorit
    Betyg 4.3 av 5.46 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grillad entrecôte
    Betyg 3.7 av 5.21 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Peppargrillad entrecôte
    Betyg 2.7 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grillad entrecôte med tapenade
    Betyg 4 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Senapsstekt entrecôte
    Betyg 3.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad