Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Enkla müslikakor

Av mogna bananer, nötsmör, frysta bär och müsli eller granola kan du enkelt göra egna matiga müslikakor, perfekt till frukost eller mellis! Smaksätt med honung eller agave för sötma, och krydda med kanel eller kardemumma.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Mosa bananerna och blanda med nötsmör, müsli eller granola, honung eller agave, kanel eller kardemumma, salt och frysta bär.
  3. Forma till ca 10 kakor (för 10 st) med två skedar och lägg på en bakpappersklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter tills de får fin färg.

För alla

Kontrollera innehållet i müslin/granolan och nötsmöret i övrigt fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri müsli eller granola.

Näringsvärdet är per kaka.

Ingredienser

Portioner: 10 st
  • 2 mogna bananer
  • 1 dl nötsmör (t ex mandel- eller cashewnötssmör)
  • 4 dl müsli eller granola
  • 1/2 msk honung eller agavesirap
  • 1 tsk kanel eller kardemumma
  • 1 krm salt
  • 1 dl frysta bär
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 543 kJ / 127 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer