Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Enkelt lantbröd

Vitt, gott vanligt lantbröd där du endast blandar vatten, jäst, salt och vetemjöl till en jämn deg. Avnjut det enkla brödet med smör och flingsalt. För lite variation kan det vara spännande att tillsätta kaffe eller apelsinzest i degen.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 bröd portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Värm vattnet till ca 45°C, det kyls alltid lite i bakskålen. Rör ut jäst och salt i vattnet. Blanda i mjöl. Arbeta ihop till en smidig, lite kladdig deg. Låt degen jäsa under handduk i en timme.
  2. Knåda degen i några minuter, tryck ut luftbubblor. Forma till en limpa (för 1 bröd) och lägg på en smord bakplåt.
  3. Låt jäsa under handduk i tre kvart till en timme.
  4. Sätt ugnen på 200°C.
  5. Grädda limpan i ca 35 minuter, plus eventuellt fem minuter på maxvärme för att få en knaprig skorpa. Låt svalna på galler och skär upp i grova skivor.

Ingredienser

Portioner: 1 bröd
  • 5 dl vatten
  • 25 g jäst
  • 1 msk salt
  • ca 11 dl vetemjöl (gärna specialvetemjöl)
Lägg till i inköpslistan