Enkelt lantbröd
Vitt, gott vanligt lantbröd där du endast blandar vatten, jäst, salt och vetemjöl till en jämn deg. Avnjut det enkla brödet med smör och flingsalt. För lite variation kan det vara spännande att tillsätta kaffe eller apelsinzest i degen.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 1997
Ingredienser
1 bröd
5 dl vatten
25 g jäst
1 msk salt
ca 11 dl vetemjöl (gärna specialvetemjöl)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Ska man verkligen ha 1 msk salt i brödet?
Merima
2022-09-16Hej. Ska man ha jäst för söta degar eller osöta degar?
Klara
2022-08-24Väldigt gott och enkelt bröd som jag gjort flera gånger! Denna gång fick det kalljäsa i 10 timmar i kylen och gräddades i ca 40 min. Blev jättebra med en härlig skorpa och mjuksegt innanmäte.
Julia
2022-01-07