Enkel vegowok med teriyakisås

13
0 Klimatsmart
Enkel vegowok med teriyakisås

En wok som är riktigt smakrik och härligt mättande med fräscha grönsaker. Servera woken med vegobiffar där grönsakerna är färdighackade och redo att göras biffar av. En ny, smidig middagsfavorit?

Skriv ut
Enkel vegowok med teriyakisås

Ingredienser

2 portioner

Vegobiffar

1
förp, lättlagade vegobiffar à 210 g (gärna ICA Gott liv savoykål, blomkål, rödbeta och grönkål)
2
ägg (tillsätts till vegobiffarna)
1/2 tsk
salt
1 krm
nymald svartpeppar
1 msk
olja

Wok

200 g
snackmorötter
1
rödlök
2 msk
olja
2 dl
frysta sojabönor
3 dl
mungbönsgroddar
65 g
babyspenat
1 dl
teriyakisås
1 dl
vatten
1/2 dl
saltade jordnötter

För alla

Kontrollera noga innehållet i vegobiffarna och teriyakisåsen. I övrigt fri från gluten, laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.

Gör så här

Tips

Smaksätt gärna grönsakssmeten med t.ex. 2 msk sesamfrön, 1 tsk sesamolja, 1 krm chiliflakes och 1/2 riven vitlöksklyfta (för 2 port).

För veganska biffar blanda med 2 msk chiafrön och 1 dl vatten istället för ägg (för 2 port).

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3175 KJ / 758 kCal
Fett 47 g
Salt 6.9 g
Kolhydrater 35 g
Protein 42 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept