Enkel tryffel

En enkel tryffel gör du lätt med grädde, mörk choklad och kakao. Den passar utmärkt till kaffet och smakar ljuvligt av den krämiga chokladen. Tryfflarna rullar du i kakao när smeten stelnat.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2002

Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
15 stSå himla enkelt och så himla gott! (Tog lite mindre grädde och hade inga problem)
Lars
Stelnar ju inte! Har sått 15 timmar i kylskåp nu, segfluytande massa 😣
Agneta
Hej Agneta! Kan bero på kakahohalten du använde. Men 70% är att föredra. Hälsningar Michelle
ICA-köket
Topoenbra och enkelt recept! Jag använde laktosfri grädde och Fazer mörk blockchoklad.
Lena
JÄTTESMASKIGT! Jag smaksatte m chilliflingor & kung markattas lakritspulver. Gott
Renée
det blev ljuvligt gott.!!!
Athanassia
Jag tog bara 2 dl grädde till chokladen o smaksatte lite med Xanté. Vips med tungan. Dock svårt o rulla de med händerna, vilket man gärna vill ha runda. Fick ta 2 matskedar o rulla i kakao fast inte snyggt
Fredrik
För mkt grädde skulle jag tro,brukar bara ta 1 dl...
Emma
Nu ha rmin smet stått i kylen över natten och är fortarande rinnande... Vadhar jag gjort för fel?????
Eva-britt
Perfekt recept. Det blir precis som när man får det till kaffet på restaurang. Inte för söt.
Gunilla
Jag förenklar ytterligare genom att hälla smeten i små punchkoppar, och strö kakao över då de kallnat.
Monica