Enkel Janssons frestelse

En jul utan Jansson är väl ingen riktig jul? Här är ett recept på en snabb Jansson som passar lika bra året runt. Tips på mat som passar till Janssons frestelse är t.ex. en stor sallad, revbensspjäll, fyllda ägghalvor och rökt eller gravad lax.

Gör så här
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
7 stTiderna är fel i övrigt kanonbra. Koka kortare, längre tid i ugnen.
Mats
Eva-Maria Nej. Det är fel med 225 grader C i ugnen i mitt recept. Det ska vara 175 grader C i mitten av ugnen i ca en timme.
Eva-maria
Eva-Maria Jag skrev fel angående att riva potatisen. Jag rev potatisen med min grövsta rivskiva till min Multirivare med tre ben och en handvev. Jag rev löken med samma rivskiva och Multirivare. Det behövs två gula lökar. Det behövs åtminstone 10 mellanstora potatisar, eller 12. Jag hade två folieformar med folielock och varvade riven potatis, riven lök och ansjovis i två lager i båda och avslutade med potatisen överst och hällde över grädde ( 36 % ) blandad med ansjovisspad. Överst hällde jag på ströbröd, ett tunt lager, och margarin klickar, tre eller fyra. Samma gradtal i ugnen som i receptet, men i ca 45 minuter eller ca 50 minuter. Blir jättebra och gott.
Eva-maria
Jag glömde bort att skriva att jag hällde av spadet från ansjovisen och hällde i det samtidigt som mjölken och grädden i formen, innan jag ställde in formen i ugnen i 225 grader i ca en timme. Eva-Maria.
Eva-maria
Jag skalade potatisarna och rev dem fint med en Multirivare, manuell, och smorde en form 20 cm × 30 cm. Jag skalade en gul lök och rev den fint i olika djupa tallrikar, som fick plats under Multirivaren. Sedan varvade jag de rivna potatisarna, King Edward, mjölig, och riven gul lök och ansjovisen i formen och började med riven potatis och slutade med riven potatis. Sedan hade jag på ett täcke av ströbröd. Sedan hade jag i mellanmjölk ICA Lång hållbarhet och grädde ICA 36 % i formen och margarin klickar ovanpå. Sedan hade jag formen i mitten av ugnen i 225 grader i ca en timme. Istället för att koka mjölk och grädde och potatis och ansjovis, för att det lätt bränns vid i en hel halvtimme, när det ska koka. Gör därför aldrig egen risgrynsgröt med mjölk och grötris, eftersom det lätt bränns vid i botten på kastrullen. Kommer ni ihåg: " - Kom och köp konserverad gröt! " Nu finns det konserverad risgrynsgröt att köpa i rullpack! Eva-Maria.
Eva-maria
Mycket krämig o god trots att jag minskade gräddmängden. Blev bättre andra gången, när jag väntade med att lägga i ansjovisen ... tills allt skulle in i ugnen. Första gången kokade ansjovisen helt sönder. Superenkelt sätt att göra Janssons frestelse!
Anne-marie
bra recept
Eva