Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Karamelliserade äpplen med vaniljglass

En god och enkel efterrätt som passar året runt. Karamellisera äpplen gör du enkelt i stekpanna med smör, socker och kanel. Servera äpplena med glass och strö över krispiga kexsmulor och hackade nötter. Ringla över varm kolasås, voila!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Stek äpplena i en stor stekpanna på medelvärme tillsammans med smör, socker och kanel i cirka 15 minuter tills äpplena har mjuknat.
  2. Blanda ihop de smulade kexen och hackade nötterna.
  3. Värm karamellsåsen i en liten panna eller i mikrovågsungen i en minut.
  4. Fördela äppelblandningen på desserttallrikar eller små skålar. Strö över kexblandningen. Lägg en kula glass ovanpå kakblandningen på varje tallrik.
  5. Ringla över den varma karamellsåsen och servera.

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Recept och bild från Carte d´Or.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g skalade, urkärnade och tärnade äpplen
  • 50 g smör
  • 4 1/2 msk ljusbrunt socker (4 1/2 msk motsvarar 50 g)
  • 1/2 tsk kanel eller malen nejlika (1/2 tsk kanel motsvarar 1/4 malen nejlika)
  • 125 g smulade kex
  • 3 msk hackade valnötter (3 msk motsvarar ca 20 g)
  • 1 1/2 dl karamellsås
  • 200 ml vaniljglass (gärna Carte d’Or Vanilj)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?