Karamelliserade äpplen med vaniljglass

4
1
Karamelliserade äpplen med vaniljglass

En god och enkel efterrätt som passar året runt. Karamellisera äpplen gör du enkelt i stekpanna med smör, socker och kanel. Servera äpplena med glass och strö över krispiga kexsmulor och hackade nötter. Ringla över varm kolasås, voila!

Karamelliserade äpplen med vaniljglass

Ingredienser

4 portioner
400 g skalade, urkärnade och tärnade äpplen
50 g smör
4 1/2 msk ljusbrunt socker (4 1/2 msk motsvarar 50 g)
1/2 tsk kanel eller malen nejlika (1/2 tsk kanel motsvarar 1/4 malen nejlika)
125 g smulade kex
3 msk hackade valnötter (3 msk motsvarar ca 20 g)
1 - 1 1/2 dl karamellsås
200 ml vaniljglass (gärna Carte d’Or Vanilj)

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Recept och bild från Carte d´Or.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentar

Peter

2021-09-28

Vilken typ av kex avser ni? Mariekex skiljer sig mycket åt från t ex Brago.

Redaktionen ICAse

2021-09-29

Hej Peter! Det går bra med valfria kex, de som du har hemma eller de som är dina favoriter. Det är enklast att göra receptet med kex utan fyllning. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina