Karamelliserade äpplen med vaniljglass

4
0
Karamelliserade äpplen med vaniljglass

En god och enkel efterrätt som passar året runt. Karamellisera äpplen gör du enkelt i stekpanna med smör, socker och kanel. Servera äpplena med glass och strö över krispiga kexsmulor och hackade nötter. Ringla över varm kolasås, voila!

Skriv ut
Karamelliserade äpplen med vaniljglass

Ingredienser

4 portioner
400 g
skalade, urkärnade och tärnade äpplen
50 g
smör
4 1/2 msk
ljusbrunt socker (4 1/2 msk motsvarar 50 g)
1/2 tsk
kanel eller malen nejlika (1/2 tsk kanel motsvarar 1/4 malen nejlika)
125 g
smulade kex
3 msk
hackade valnötter (3 msk motsvarar ca 20 g)
1 - 1 1/2 dl
karamellsås
200 ml
vaniljglass (gärna Carte d’Or Vanilj)

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Recept och bild från Carte d´Or.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Testa liknande recept