Eggnog med apelsin

Betyg 4.7 av 5.14 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Eggnog med apelsin

Gör eggnog i jul! En krämig, söt och fluffig juldrink som värmer skönt i vinterkylan. Den klassiska högtidsdrycken görs på mjölk, grädde och äggula med vanilj och kanel. Här smaksätter vi den dessutom med rivet apelsinskal.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2019

Eggnog med apelsin

Ingredienser

4-6 portioner
1 vaniljstång
4 dl mjölk (3%)
2 dl vispgrädde
1 kanelstång
1/2 tsk finriven muskotnöt
3 äggulor
1/2 dl råsocker
1 tsk finrivet apelsinskal
ev 4 msk mörk rom

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Kan man låta den svalna och servera den dagen efter kall? :-)

    Linda

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat på 4 port inkl rom.
Energi1540 KJ / 368 kCal
Fett27 g
Salt0.2 g
Kolhydrater17 g
Protein7 g

Testa liknande recept

Varm äggtoddy med apelsin och vanilj
Betyg 4.4 av 5.19 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Hot buttered rum – Smörig romdrink
Betyg 4.3 av 5.10 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Planteurs punch
Betyg 2.6 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Julmarsipan med saffran, apelsin och mörk choklad
Betyg 4.3 av 5.39 personer har röstat
Receptet har 8 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Kaffe Karlsson
Betyg 3.4 av 5.21 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Varm romdrink
Betyg 2.7 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad