Egen lingonsill

9
0
Egen lingonsill

Två svenska favoriter, lingon och sill, kombineras när du gör din egen lingonsill. Fisken läggs på ett fat och täcks av en härlig sås gjord på crème fraiche, lingon och rödlök. Enkelt och gott!

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2003

Egen lingonsill

Ingredienser

1 dl lätt crème fraiche
1/2 dl rårörda lingon
2 msk finhackad rödlök
lite mjölk
1 förpackning 5-minuterssill (à 420 g)
eventuellt smörfrästa lingon till garnering

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot IMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) och uteslut mjölken. Använd mjölkfritt margarin till smörfrästa lingon.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer