Egen lingonsill | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Egen lingonsill

Två svenska favoriter, lingon och sill, kombineras när du gör din egen lingonsill. Fisken läggs på ett fat och täcks av en härlig sås gjord på crème fraiche, lingon och rödlök. Enkelt och gott!

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Gör en sås av lättcrème fraichen de rårörda lingonen och rödlöken. Späd eventuellt med lite mjölk.
  2. Häll av 5-minutersillen. Skär sillen i bitar och lägg upp på fat.
  3. Skeda över såsen. Garnera eventuellt med smörfrästa lingon.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot IMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) och uteslut mjölken. Använd mjölkfritt margarin till smörfrästa lingon.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.

Ingredienser

  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 1/2 dl rårörda lingon
  • 2 msk finhackad rödlök
  • ev lite mjölk
  • 1 förpackning 5-minuterssill (à 420 g)
  • eventuellt smörfrästa lingon till garnering
Lägg till i inköpslistan