Dumplings i tomatbuljong med ingefära

Med färdiga dumplings slänger du enkelt ihop denna goda och värmande dumplingsoppa med tomat, spenat och ingefära. Toppa med salladslök, rostad lök och sesamolja vid servering och njut!
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2024

Ingredienser
4 portioner
4 vitlöksklyftor
500 g körsbärstomater
2 salladslökar
2 msk rapsolja
3 msk finriven ingefära
2 msk japansk soja
1 liter kyckling- eller grönsaksbuljong
2 tsk strösocker
salt
2 förp dumplings (à ca 320 g)
2 förp färsk bladspenat (à 65 g)
4 msk rostad lök
sesamolja (till servering)
Gör så här
00:05:00
00:01:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
5 stJättegod, kokade de frysta dumplings i grytan. Serverades med ris.
Christopher
Förstår inte dem tidigare kommentarerna. Det här var en katastrof. Tillagade mina dumplings i micron där gick dem fullständigt sönder och klibbade i hop. Soppan var inte alls god och inte ens tillbehören lyfte rätten.
Elin
God smak men blev inte så mycket buljong
Maria
Något av det godaste jag har ätit. Håller med om kommentaren kring att dumpningarna är sköra, vilket kan vara bra att tänka på. Antingen bryr man sig inte eller så tillagar man dem separat ☺️
Josefine
Snabbt och gott! Dumplingarna går dock väldigt lätt sönder i soppan. Nästa gång tillagar jag dem separat och så får man hälla soppan över på tallriken. Det borde funka bättre till matlåda också.
Anna