Dubbelt så goda

Dubbelt så goda är spröda och ljuvliga kakor av nötmaräng som du fyller med en härlig smörkaffekräm. Kakorna är lite pilliga att göra men det är det väl värt för de är underbart goda och dina gäster kommer att älska dessa utsökta bakverk!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2005

Ingredienser
35 st
100 g hasselnötter (100 g motsvar ca 1 1/2 dl)
100 g sötmandel (100 g motsvarar ca 1 1/2 dl)
4 dl florsocker
4 äggvitor
Fyllning
1 msk majsstärkelse (Maizena)
1 dl starkt kallt kaffe
1 äggula
125 g smör
1/2 dl florsocker
1/2 - 3/4 tsk vaniljsocker
Gör så här
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
7 stJag bakade dem med "färdigt" hasselnötsmjöl och mandelmjöl. Enklare, och funkade alldeles utmärkt. SÅ goda, kommer definitivt att göra dem igen.
Anette
Helt fantastiska! Jag spritsar ut nötsmeten på bakplåtspapper. Sen använder jag också sprits till kaffekrämen. Bästa kakan!
Anna
Helt omöjliga att lyckas med. Ursinnig blev jag. Allt flöt ihop till en stor massa.
Mari
Rekommenderas, de blev jättegoda!
Nicklas daniel
Dessa är ett "måste" varje jul hos oss. Uppskattas mycket av min mamma som har glutenintolerens, men även av oss andra.
Katarina
Uppskattades mycket på sambons kalas häromdagen! Kommer att göra dessa igen!
Mona
Mycket goda, lättgjorda och "vanliga" ingredienser som man för det mesta har hemma.
Hanna